weby pro nejsevernější čechy

1000 tváří Adiny

V úterý 9. dubna 2024 do varnsdorfského Městského divadla zavítalo Městské divadlo Mladá Boleslav s představením 1000 tváří Adiny.

S Mladou Boleslaví tu u nás máme už řadu zkušeností, a osobně jsem toho dojmu, že výborných. Jistě, nejsou to (většinou) jména z pražských divadel či nekonečných TV seriálů, ale mnohdy zahráno lépe, než od nějakých slepenců z agentur.

Málokdy se starám předem o recenze, přečtu si max anotaci a tu většinou brzy stačím zapomenout. Takže pod formulací „Adinu na jevišti ztvárňují čtyři herečky“ jsem očekával něco zcela jiného, než že všechny životní etapy budou na prknech zároveň, budou si děj předávat, komentovat ho a komunikovat spolu. Překvapení, ale velmi příjemné a hlavně funkční. Jarmila (ano, není to chyba) byla osobností, osobností nelehkou a rozporuplnou. A takové je i představení, které poukazuje na mnoho stránek života a mnoho detailů, o nichž běžný konzument nemá/neměl tušení. Ano, hned po příchodu domů jsem už zase musel googlit, jak to vlastně bylo, co všechno jsem zase nevěděl…

Tagy