weby pro nejsevernější čechy

Florbal pro střední školy (duben 2024)

Na pondělí 15. dubna 2024 se v rozpisu obsazení varnsdorfské sportovní haly objevil florbal pro střední školy, který mi byl na OVéčkách potvrzen.

Pokusil jsem se dopředu objevit, na co že se to vůbec zajdu podívat – a jako obvykle jsem se nic nedozvěděl. Subterra Cup nejspíš dávno dohrán, něco organizuje Asociace školních sportovních klubů, jenže tam v rozpisu plánovaných akcí u florbalu o okresních kolech pro Děčín ani slovo. Ovšem jak jsem se na místě dozvěděl (a bylo to vidět i na diplomech), šlo o akci právě této Asociace… Dodatečně jsem zjistil, že o pár dní dříve hrály svůj „okres“ i holky, jak informuje rumburský gympl:

Krásné sportovní zážitky přineslo děvčatům z vyššího gymnázia okresní kolo ve florbalu středních škol. Turnaj se konal v pátek 12. dubna 2024 ve sportovní hale ve Varnsdorfu, takže odpadlo úmorné cestování do Děčína, které je typické pro většinu okresních soutěží, kterých se naši žáci účastní.

Hráčky Gymnázia Rumburk čekaly tři těžké zápasy v konkurenci děčínských středních škol. První zápas se Střední školou řemesel a služeb začal ve velmi rychlém tempu. Už ve dvanácté vteřině jsme vstřelily první gól a naše celková převaha se pak zúročila v konečném výsledku 7:3. Další zápas s Libverdou byl mnohem vyrovnanější, čemuž odpovídal i konečný stav 1:1.

Nejtěžší soupeř nás čekal na závěr. Žákyně EOA Děčín obhajovaly loňské vítězství a od začátku ukazovaly kvalitu svého týmu. Až do úvodu druhého poločasu se ale našim hráčkám dařilo být rovnocenným soupeřem. Pak bohužel do naší branky padly dva rychlé góly a celková prohra 1:4 nakonec stvrdila vítěznou obhajobu našich posledních soupeřek. Díky výsledkům v předchozích zápasech se nám však podařilo uhájit stříbrnou příčku, a tak i přes porážku v posledním zápase panovala v týmu Gymnázia Rumburk radostná nálada.

Dobrý výsledek je tak i příslibem do dalších turnajů. Ten nejbližší nás čeká na konci května v rámci varnsdorfských Letních her mládeže.

A kdo že nás tak dobře reprezentoval? Do branky se postavila neohroženě Kája Tlapáková, kterou vydatně doplňovaly její spolužačky ze 7.A Barka Tran, Hanka Pham a Helenka Jirásková. Na střídačce jsme dále mohli vidět sextánky Natku Zavadskou a Marcelku Zelieskovou, z 3.C Terku Podolákovou, z 2.C Báru Kolaříkovou a ze 2.D Terku Polívkovou. Všechna děvčata bojovala ze všech sil a zaslouží si velkou gratulaci.

Kamila Veselá

Alespoň byl v hale rozpis, z něhož šlo poznat, kdo tu je:

Alespoň nějaké výsledky:


Nic oficiálního se mi o turnaji nepodařilo dohledat ani týden po jeho konání. Pouze Polygrafka na FB:

Dne 15. dubna 2024 jsme se zúčastnili turnaje středních škol ve Varnsdorfu. Přes veškerou snahu jsme letos skončili již v základní skupině.

Kluci hráli dobře, ale soupeři lépe. (1:2, 0:1, 0:1)

Za naši školu hráli: Patrik Ptáček, Ondřej Luh, Josef Zdražil, Dany Charvát, Jakub Svoboda, Jan Walter, Miroslav Havlíček, Martin Drábek, Kryštof Hauser a Jakub Hacmac.

Soupeři byli: Gymnázium Rumburk, Gymnázium Varnsdorf, Gymnázium Česká Kamenice, Průmyslová škola Děčín, Průmyslová škola Varnsdorf, Obchodní akademie Děčín a Střední škola Libverda Děčín.

Tagy