weby pro nejsevernější čechy

Okresní kolo Olympijského víceboje 2024

Ve středu 10. dubna 2024 se ve Sportovní hale ve Varnsdorfu konalo okresní kolo Olympijského víceboje.

Pořád OVéčka, ale s postupnými změnami. Na počátku jsem se řádně vyděsil:

Kde se úlet v podobě místa konání na Silvestra na Edisonce vzal, těžko hádat. Časem se objevila správná informace. Vytratil se původní název Odznak všestrannosti, který nahradilo označení Olympijský víceboj. Došlo i k obměně disciplín. Zmizela závěrečná volba driblink/běh, kliky byly nahrazeny leh-sedy. I letos vše uvnitř, i letos cca 300 přihlášených závodníků. A i letos slávu soutěže pro okres Děčín zachraňuje náš výběžek, 25 družstev z následujících škol (pokud záznamy neklamou, letos vypadla rumburská základka U Nemocnice):

Gymnázium Varnsdorf
ZŠ Varnsdorf Edisonova
Gymnázium Rumburk
ZŠ Děčín IV, Na Stráni
ZŠ Jiříkov
ZŠ Varnsdorf Východní
ZŠ Rumburk Tyršova
ZŠ Krásná Lípa
ZŠ Dolní Podluží
IZŠ Varnsdorf Karlova
ZŠ Pastelka Rumburk

A k tomu ještě jednotlivci ZŠ a MŠ Varnsdorf Bratislavská, ZŠ náměstí E. Beneše VDF nebo HC Vikings Varnsdorf (snad jsem nikoho dalšího nepřehlédl).

Výsledky:

vysledky-ok-decin-2024-komplet

Dle vyjádření organizátorů jsou v pdf dokumentu chyby: „…nejsou zobrazeny změny v kategoriích – chlapci 2011 – 2. m. F. Chod 2425 b., chlapci 2013 – 2. m. J. Šulc 2106 b., chlapci 2014 – 1. m. V. Račuk 1828 b. Tím se v těchto kategoriích mění i postup na kraj). Omlouváme se…

vysledky-jednotlivcu-ok-decin-2024

Nyní čeká postupující (dvě družstva QD a dva další jednotlivci v každé kategorii gJ) krajské finále v pátek 17. 5. v Klášterci nad Ohří. Disciplíny (běh 60 m, hod míčkem, skok daleký, shyby, dribling nebo 1000 m). Postupujících je 40. Družstvo 4 + 4 a může být komplet jiné. Jednotlivce nelze nahradit.

Gymnázium VDF na FB:

300 závodníků z celého okresu se ve středu 10. 4. 2024 účastnilo Olympijského víceboje. Varnsdorfská sportovní hala praskala ve švech. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách – lehy-sedy, švihadlo, trojskok a hod medicinbalem. Z našeho gymnázia soutěžilo 58 závodníků. Všichni byli skvělí. Ve velké konkurenci zvítězil náš tým ve složení: Bučková, Urbanová, Keslerová, Hocko, Kout, Hrabák (G3A), Hanzalík (G3B) a Čepeláková (G4).

Gymnázium na webu:

300 závodníků z celého okresu se ve středu 10. 4. 2024 účastnilo Olympijského víceboje. Varnsdorfská sportovní hala opět praskala ve švech. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách – lehy-sedy, švihadlo, trojskok a hod medicinbalem.

OV je nejmasovější sportovní projekt, který je ojedinělý tím, že se do soutěže může zapojit každý kdo má chuť a nemusí mít super výkony. Závodí každý za sebe.

Z našeho gymnázia soutěžilo 58 závodníků. Všichni byli skvělí. Ve velké konkurenci zvítězil náš tým ve složení: T, Bučková, E, Urbanová, K, Keslerová, A. Hocko, M. Kout, F. Hrabák (G3A), M. Hanzalík (G3B) a G. Čepeláková (G4). Velká část tohoto týmu loni reprezentovala školu na republikovém finále v Brně.

V jednotlivcích získali medaili a postup tito žáci: A. Kroupová, J. Matysová, F. Chod, K. Eliášová, L. Slavík a V. Souček.

Nyní čeká postupující krajské finále v pátek 17. 5. v Klášterci nad Ohří. Disciplíny (běh 60 m, hod míčkem, skok daleký, shyby, dribling nebo 1000 m).

Foto zde ->

ZŠ a MŠ Bratislavská VDF:

Do největšího sportovního projektu, který dětem doporučí vhodné sporty a rozvíjí jejich všestrannost se tentokrát zapojila i naše škola. Soutěž byla určena pro děti narozené v letech 2009-2014. Největší úspěch získala Julie Neuvirtová, která se umístila ve své kategorii na 1.místě a postupuje do krajského finále, které se koná 17.5. v Klášterci nad Ohří. Děti si celou akci moc užily. Fotogalerie ->

ZŠ Jiříkov na FB:

Ve středu 10. 4. 2024 se 25 žáků naší školy zúčastnilo okresního kola „Olympijského víceboje – odznaku všestrannosti“, které se konalo ve sportovní hale ve Varnsdorfu za účasti celkem 270 žáků. Mladí sportovci soutěžili ve čtyřech disciplínách – trojskok z místa, hod medicinbalem vzad, přeskoky přes švihadlo (vzad, vpřed, vajíčko a koníček) za dvě minuty, sedy – lehy za dvě minuty.

Naši žáci dosahovali velmi dobrých výsledků a v konečném pořadí se naše škola umístila na krásném pátém místě (v soutěži „A“ týmů škol, celkově jsme obsadili dvě třetí místa – Jakub Ponert a Natálie Bílá a Natálka Bílá se dokonce kvalifikovala na krajské kolo této soutěže, které se bude konat 17. května v Klášterci nad Ohří.

Ing. Daniel Tomčala a Mgr. Diana Halvová

ZŠ Východní na FB:

Ve středu 10.4. se ve varnsdorfské sportovní hale konalo okresní kolo SOV. Závodů se zúčastnilo celkem 274 závodníků z celého okresu Děčín. Naše škola měla po místních gymnáziích nejvetší účast (46 závodníků). Klasický pětiboj byl letos nahrazen čtyřbojem (švihadlo, leh/sedy, trojskok, hod medicinbalem). Naši žáci předváděli skvělé výkony a ve svých ročnících někteří vystoupali na stupně vítězů a čtyři z nich si vysoutěžili postup do krajského kola 17.5. v Klášterci nad Ohří.

Výsledky:
Jáchym Vaněk (2013) – 1. místo – postup
Sára Láníková (2014) – 2. místo – postup
Vojtěch Pomichálek (2014) – 2. místo – postup
Tomáš Javůrek (2014) – 3. místo
Eliška Jindrová (2009) – 4. místo – postup
Adam Svatek (2009) v nejobsazenější kategorii obsadil úžasné 7. místo (z 38 soutěžících).

Všem gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2013 ->

Tagy