weby pro nejsevernější čechy

VOLEJBAL DĚČÍN 18. 4. 2024

Již tradičně jsme se zúčastnili okresního kola ve volejbale v Děčíně.

V novém složení dívčího týmu, jelikož naše loňské žákyně jistě zdárně reprezentují ve volejbale jejich střední školy. Proto bylo i naším hlavním cílem poznat se a zahrát si. Od loňského roku došlo k velkému nárůstu počtu týmů, celkově se sešlo deset dívčích a pět chlapeckých. Hezké je, že z toho byly tři týmy varnsdorfské a jeden rumburský. Byly vylosovány dvě skupiny dívek a jedna chlapecká. Hrálo se na jeden set do 15 bodů. Takže zápasy trvaly někdy pět minut a někde se týmy o míč přetahovaly, a tak se prodlužovaly až na 15 minut.

Náš tým dívek měl pěkný nástup, kde první tři zápasy byly naší jasnou převahou s drtivým rozdílem ve znamení výhry. Poté naše holky nastoupily proti poslednímu týmu tabulky. Jistota postupu ze skupiny už byla, ale i přes to se o míče hodně přetahovalo, nakonec výsledek 10:15 pro soupeřky, ale postup máme.

Do finálových zápasů se tedy dostaly týmy: ZŠ VDF E. Beneše, Gymnázium Varnsdorf, Gymnázium Děčín a ZŠ Kamenická. První zápas GVDF – ZŠ Kamenická, výhra pro GVDF. Druhý zápas naše holky proti G Děčín. Přes pěkný začátek bohužel naše holky podlehly a čekal je zápas o třetí místo se ZŠ Kamenická, se kterými jsme již hráli. Výsledek byl lepší, ale opět naše holky podlehly. Nevadí! Odvážíme si krásné 4. místo a za rok se ukážeme určitě zase a věřím, že budeme zkušenější a předvedeme výsledek, který nám zaručí medailové umístění. Dívčí kategorii vyhrály holky z Gymnázia Varnsdorf. Určitě je potřeba zmínit, že složení našeho týmu je převážně z mladších žákyní, což ještě více umocňuji náš úspěch v podobě čtvrtého místa.

Velká pochvala je určitě na místě!!!

Sestava:
Natka Jandová – 7. C
Johanka Mikulejská – 7. C
Zuzka Voráčková – 7. C
Emča Kučmová – 9. A
Natka Mrázková – 6. A
Eliška Tkáčová – 7. A
Barča Veroňková – 6. A
Hanča Zemlerová – 6. A
Anička Farská – 6. A

Mgr. L. Hůla, vedoucí a učitel TV
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Pohledem Gymnázia Rumburk:

Všechno je jednou poprvé. Tímto heslem jsme se řídili, když jsme brzy ráno 18. dubna 2024 vyrazili s žáky a žákyněmi nižšího gymnázia na okresní kolo ve volejbale ZŠ do Děčína. Bylo to totiž poprvé, kdy se Gymnázium Rumburk v této kategorii účastnilo.

Na turnaj se sjelo celkem 6 chlapeckých týmů a dokonce 10 dívčích. To kladlo vysoké nároky na organizaci a také ukázněnost všech soutěžících. Naši zástupci ale v tomto byli příkladem.

Konkurence dívčích týmů se sešla opravdu veliká, zvlášť když některé školy přijely s volejbalistkami sehranými ze svých sportovních oddílů. Nicméně naše děvčata se nezalekla a srdnatě bojovala. Ve své pětičlenné skupině sehrála čtyři zápasy, z nichž dva poměrně přesvědčivě vyhrála. Porážku utrpěla s týmem ZŠ náměstí Varnsdorf a ZŠ Kamenická Děčín.

Celkové třetí místo ve skupině znamenalo, že nepostoupíme do semifinále, a v konečném umístění hráčky Gymnázia Rumburk obsadily 5. místo.

Soutěž chlapců byla též rozdělena do dvou skupin. Naši hráči zabojovali a oba své zápasy ve skupině vyhráli. Zvláště souboj s Gymnáziem Česká Kamenice byl velmi vypjatý. Přestože jsme už prohrávali 9:14, podařilo se zápas otočit a zvítězit 15:14. Díky tomu žáci Gymnázia Rumburk postoupili do semifinále, kde celkem přesvědčivě porazili ZŠ Komenského Děčín.

Ve finále je opět čekal soupeř ze skupiny – Gymnázium Česká Kamenice. Tentokrát už se nepodařil vítězný obrat. Po prohře 6:15 obsadili stříbrnou pozici. I tak ale mohou být velmi spokojeni, protože v našem chlapeckém týmu nebyl jediný profesionální hráč volejbalu a své dovednosti získali všichni v rámci tělesné výchovy.

Naši zástupci, ať už dívky nebo chlapci, předvedli, co v nich bylo nejlepšího, a zaslouží si velkou pochvalu za své výkony i za reprezentaci školy.

Tým chlapců
Oliver Bělič, Lukáš Burda, Matěj Buben, Kristián Bulejko, Matouš František Horák, Vojtěch Vejvančický, Čeněk Steinbach (všichni 4.A)

Tým dívek
Haidi Baldé, Valerie Jindřichová (obě 1.A), Anna Jandová, Nela Jirušková, Antonie Landová, Ema Poláčková, Anna Šulcová (všechny 4.A)

Kamila Veselá

Základní škola Východní jen stručná zmínka na FB: Děvčata z 2.st. dnes na volejbalovém turnaji v Děčíně.

Na webu Asociace školních sportovních klubů ČR jsou pro mne zcela nepochopitelně pouze výsledky kategorie dívek, byť v propozicích je řeč o obou kategoriích. Na rozdíl od florbalu aspoň něco:

Tagy