weby pro nejsevernější čechy

Atletický čtyřboj – Varnsdorf, městský stadion, 14. 5. 2024, okresní kolo

Sportovní klání je již minulostí. To však nic neubírá na několika faktech: výborná účast (8 škol okresu Děčín), skvělé počasí, úžasní rozhodčí, nezdolní soutěžící a zdatní pomocníci.

Samotný atletický čtyřboj se skládá, jak je patrné z názvu, ze čtyř disciplín a z pěti atletů v týmu bodují lepší čtyři. Mladší žáci a žákyně absolvují sprint – 60 m, hod míčkem, kombinaci skok daleký x skok vysoký (2 + 3 nebo 3 + 2) a vytrvalostní běh – žáci 800 m, žákyně 600 m. Na starší žáky a žákyně čeká sprint – 60 m, kombinace hod míčkem x vrh koulí, skok daleký x skok vysoký (v obou případech 2 + 3 nebo 3 + 2) a vytrvalostní běh – žáci 1 000 m, žákyně 800 m. To vše vtlačené do nějakých 4 hodin. Takže každý, kdo splní všechny disciplíny, zasluhuje nejvyšší absolutorium.





Soutěž se konala pod záštitou AŠSK, pořadatelem byla ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše.

Jelikož se jedná o postupovou soutěž týmů, přinášíme výsledky nejlepších tří týmů.

Kategorie mladších žákyní:

  1. místo: ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín
  2. místo: ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf
  3. místo: ZŠ Edisonova Varnsdorf

Kategorie mladších žáků:

  1. místo: ZŠ Kamenická Děčín
  2. místo: ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf
  3. místo: ZŠ Komenského Děčín

Kategorie starších žákyní:

  1. místo: Gymnázium Varnsdorf
  2. místo: ZŠ Kamenická Děčín
  3. místo: ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín

Kategorie starších žáků:

  1. místo: ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf
  2. místo: ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín
  3. místo: ZŠ Kamenická Děčín

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do krajského kola. Gratulujeme!

Pořadatel – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

ZŠ Edisonova na FB:
Dne 14.5. jsme se zúčastnili Okresního kola v atletickém čtyřboji. Konkurence byla velká. Za druhý stupeň soupeřila 4 družstva. Nejlépe se umístila mladší děvčata, která obsadila krásné 3. místo. Padlo spoustu osobních rekordů. Všem děkuji za bojovnost a sportovního ducha.

Základní škola Děčín, Kamenická:

Závody základních škol v atletickém čtyřboji proběhly na krásném atletickém stadionu ve Varnsdorfu v úterý 14. 5. 2024 také za úspěšného vystoupení našich kluků a holek.

Soutěžilo se ve 4 kategoriích: mladší dívky, starší dívky, mladší chlapci a starší chlapci. Družstvo v jedné věkové kategorii bylo složeno z maximálně pěti závodníků (minimálně 4), z nichž každý absolvoval, jak už název soutěže napovídá, 4 atletické disciplíny. Všichni účastníci běželi sprint na 60m a dlouhou trať (ml. žákyně 600m, ml. chlapci a st. žákyně 800m, st. chlapci 1000m), dále absolvovali skok (do dálky nebo do výšky) a hod kriketovým míčkem (případně vrh koulí). Součet bodů čtyř nejlepších závodníků se sčítal a určil celkové pořadí škol v dané kategorii.

Z našich družstev si nejlépe vedli mladší žáci v sestavě Molčan, Turek, Kuchař, Hrubeš a Zavřel, kteří před sebe v celkovém součtu bodů nikoho nepustili a získali ty nejcennější medaile, tedy zlaté.

Parádní stříbro vybojovaly starší žákyně v sestavě Kopecká, Chlumská, Šuberová a Vitásková.

Medailovou sadu zkompletovali ziskem bronzu starší kluci v sestavě Riedl, Strnad, Kodera, Karala a Kout.

Neoblíbenou „bramboru“ pak za pěkné čtvrté místo získaly mladší žákyně (Poláková, Haklová, Ogunwale, Filipová, Laskošová).

Největší bodové zisky (a umístění v top 3 ve svých kategoriích) připsali David Riedl (2. místo st. žáci), Filip Molčan (2. místo ml. žáci) a Adéla Kopecká (3. místo st. žákyně).

Všem patří velké poděkování za reprezentaci školy!

ZŠ U Nemocnice Rumburk:

Po osmileté pauze jsme se opět zúčastnili okresního kola v atletickém čtyřboji : sprint, vytrvalostní běh, skok, hod.

Nezávodí jednotlivci, ale sčítají se body družstvu. Družstvo tvoří 4-5 členů. Za naší školu závodilo družstvo starších žáků : František Dvořák, Jakub Punčochář, Jaroslav Stára, Stanislav Procházka, Marek Pokorák. Kluci obsadili 5. místo. Družstvo starších žákyň : Madalena Sabová, Eliška Weinerová, Tereza Knazovičová, Kateřina Kašková. Holky obsadily 4. místo.

Chvíli to vypadalo i na medaile, ale pak přišel ten dechberoucí vytrvalostní běh a kromě Fandy, který s úsměvem doběhl první, jsme byli rádi, že jsme přežili.

Všem závodníkům děkuji za reprezentaci naší školy a za dobré výkony.

Gymnázium Varnsdorf:

Gabča Čepeláková, Anežka Kroupová, Terka Bučková, Emma Urbanová a Eliška Střelková – to jsou jména vítězného týmu, který reprezentoval naší školu v zajímavé atletické soutěži.

Všichni závodníci absolvovali čtyři disciplíny. Celé družstvo běží 60 m a 800 m, pak část hází míčkem, část vrhá koulí, někdo skáče dálku a někdo výšku.

Naše děvčata vyhrála s velkým náskokem před děčínskými školami. Přes všechna možná zranění, nevolnost, nachlazení a bolístky podala neuvěřitelné výkony.

Chlapci ve složení Barák, Janák, Malý a Urban nebyli tak úspěšní, ale úsilí a dobré výkony jsme měli možnost vidět i u nich.

HoHo

Díky za reprezentaci a přejeme další úspěchy.

Rok 2023 ->

Redakční PS:

Letos podruhé a úspěšněji než při premiéře. Zato čtvrteční plánovaný Pohár rozhlasu v RBK se pro nezájem vůbec neuskutečnil.

I když chodím po obdobných akcích roky, nepřestávám být udiven. V obou směrech. V podstatě prestižní atletická záležitost okresu a někteří sportovci se neumí postavit na start, neumí vzít do ruky kouli, nezvládnout skočit do dálky. Proti nim tací, co poslední rovinu kilometru vezmou sprintem, na sprintu utečou ostatním „o půl kola“, hodí či letí dvakrát víc než ostatní…

Přes 2000 fotek. Probírání mi jde stále pomaleji, nejen proto, že není kdy, když je každý den několik dalších akcí. Ale nikdy sem nemůžu dát všechno. Kdyby tedy snad někdo měl pocit, že se vidí málo, samozřejmě je určitě na desítkách dalších záběrů. Stačí se ozvat. Což je ovšem pro účastníky problém, protože já jsem fosílie a najít mě jde jen na FB a MESS. Nebo na mailu…

Tagy