weby pro nejsevernější čechy

Slavnosti, koncerty fotky a fotky a minipolitologická úvaha

Skutečně byl tenhle víkend kulturně nabit a snaha všude alepoň kouknout byla smrtící. Rozptyl a záběr rovněž. Už když jsem ukládal fotografie a pojmenovával složku, bylo to poněkud bizarní. Fotbal – Bittová – Dalibor Janda – YoYoBand – Pankáči. A to jsem vynechal řád černých rytířů. Každopádně si mohl užít každý a protože nepršelo, většinou se tak asi i stalo.

Když jsem projížděl výběžkem, připadal jsem si, jako bych projížděl politickoiu mapu. Na Vlčí hoře, kde proběhly slavnosti bylin a hrála Iva Bittová s Vladimírem Václavkem a přihlíželi diváci v batikovaných tričkách, na hlavách dredy. Takhle by to vypadalo všude, kdyby vyhráli zelení.

Na slavnostech v zámeckém parku ve Šluknově, opravdu důstojně vybudovaný areál, to vypadalo dost sociálně demokraticky včetně Dalibora Jandy. YoYo band mi tam sice úplně nesedí, ale co: každé zjednodušení kulhá.

Na lipovském Qikotu to bylo dost punkové a v publiku byli nejspíš prvovoliči pirátské strany a dorostenci, které první volby teprve čekají.

Nějak jsem nikde nepotkal voliče odées, ale ti možná pili kafe někde na pumpě, nakupovali značková trička a nebo odjeli na dovolenou.

Víc fotek:

Tady jedna fotka z rokáče v Růžové od pana Charliho i jeho krátký report, čímž pádem vyhrává pytlík bonbonů Haribo :)

Letos se akce koná v nové lokalitě, není to ale tak jak jste jsme mohli slyšet z fám které letěly vzduchem. Akce se opravdu na hnoji nekoná, to byl opravdu agropunk, je to ve staré pískovně směrem na Kamenickou stráň, příjezdová cesta je až na místo, parkování je ve staré silážní jámě – dobrý nápad, nikdo tam nezapadne. Stanování možné na přilehlé louce. Lepší místo Marcel najít nemohl. Počasí nám celou noc přálo a tak jsme si to mohli užít v pohodě, ve společnosti dobré hudby, krásných slečen a dobrého piva. Druhou scénu hned vedle dělá systémek Phobia. Pokud nevíte co si vybrat v sobotu tak Růžová je dobrá volba jak strávit večer, program bude nabitý. Ráno to stálo za procházku na vyhlídku směrem na Dolský mlýn a trochu odpočinku.