weby pro nejsevernější čechy

Editorial …. jsem ve skluzu

Věci a se dějí nějak moc rychle a nestíháme, ale i tak jsme minulý týden reportovali  o návštěvě ministra a poslance ve Varnsdorfu, přinesli rozhovory s Jiřím Žáčkem a Pepou Pilařem, otevřeli universitu třetího věku ve Varnsdorfu a podívali se na Everest. Potom tu samozřejmě byla ta věc s vejci. Dohodli jsme spolupráci na aktualizacích kalendáře s varnsdorfským kinem Panorama, ke které zatím nedošlo a vysomrovali jsme dva lupeny pro naše čtenáře na první jarní rokáč u Kocoura.

Potom dorazil recenzní výtisk knihy Totál Balkán a protože je opravdu výborná, ponořili jsme se do její četby.  Recenze bude co nevidět, ukázku si můžete přečíst tady.

Potom na kole přijel kapelník skupin Booger a Obelix. Jednu partu uvidíte na květnovém festivalu v Doubici a obě pak snad na podzim u Kocoura.

Nestihli jsme povídání o Barmě, ale mějte trpělivost, dojde na něj.

Tento týden bude redakce poněkud oslabena, neboť Douša odjíždí do Prahy ve věci SPERMIÍ skupiny Děda Mládek Ilegal Band a slibuje podrobnosti hned zítra.

Do redakčního týmu přibyl Jirka Čunát, který píše možná trochu jinak, než jsme zvyklí, ale jeho příspěvky jsou příjemným osvěžením.

A to vůbec nemluvím o příspěvcích z rumburského muzea, které jsou li — bo –vé!

Mimochodem: muzeum se pokouší zachránit unikátní klavichord a náš server se rozhodl jim pomoci za každou cenu, takže si připravte drobný.

Nebylo by špatné, kdyby podobné materiály dodal občas někdo i z varnsdorfského muzea. Slyší nás tam někdo?

Zatímco tu píšu, pracují mi pod okny chlapíci s ČEZu a v rukou mají pilu. Doufám, že neodříznou ty dráty skrz které s vámi komunikuju.