weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfská Lidovka se stává další kulturní oázou výběžku…

Lidovka se probudila a kromě tradičních plesů se tu od letoška střídají výstavy a koncerty. Tohle nám napsal šéfdramaturg Michal Müller o další chystané akci:

Po skončení úžasného únorovém koncertu a vernisáže Norbiho Kovacse v prostorách restaurace Lidové zahrady jsme se shodli na tom, že laťka je nastavena velice vysoko. Já, Norbi i magický kuchař Jeremy jsme nemuseli dlouho přemýšlet, koho pozvat po dvou měsících na další „multitalentový“ večírek. Všechny nás napadlo jediné jméno…Karel Růžička..náš společný kamarád, všestranný charismatický umělec a milovník varnsdorfského piva Kocour. Někteří naši pravidelní návštěvníci jeho hudbu zřejmě nevědomky znají, jelikož často vytváří zvukový polštář naší restaurace :-).

V osmdesátých letech emigroval do Kanady, odkud se před deseti lety vrátil zpět do vlasti. Pokud právě necestuje, pobývá u Slovenských hranic v malém městečku Štítná nad Vláří. Čeká nás tedy Valašsko-Kanadský hudební koktejl, spousta vtipných veršů a nádherné náladové fotografie.

A jak nám Karel popsal svůj program vlastnímy slovy?… „Na varhany, cink, serpent, čembalo, tympany, violonccello, kontrabas, trubku, tubu, harfu, mandolinu, didgeridoo, citeru a další nástroje ze široké hudební rodiny hrát v Lidové zahradě zaručeně nebudu.Veškerá hudební produkce bude probíhat na šestistrunné kytaře kanadské provenience.
Během večera, pokud si nezapomenu vzít své poznámky s sebou, vám přečtu ukázky ze svých dvou připravovaných knih – Zoonelogická zahrada a Knížka, která je nahoře těžsí, než dole.“

Kuchyně samozřejmě svou nabídku naladí na stejnou Kanadsko-Valašskou notu :-)

Těšíme se na vás,

za Lidovou zahradu,

Michal Müller

KAREL RŮŽIČKA – hudba, obrázky a poezie
Středa 29.4.2015, Restaurace Lidová zahrada, 20:00 hod.
vstupné 90,-Kč
rezervace na čísle 604511116 nebo na lidovka.vdf@seznam.cz

Tagy