weby pro nejsevernější čechy

V Krásné Lípě podávají lahodnou kávu a domácí buchty. Anebo víno.

Kousek od krásnolipského náměstí otevřeli v minulých dnech novou kavárničko/vinotéku Atelier. Četl jsem na fb, že nejlepší kafe … a vůbec samá chvála. Tak jsem se zastavil a kafe opravdu dobrý. A na jedné stěně vyrovnané lahve lahodných vín. A napečený buchty. Vypadá to dobře.

Na fotkách vidíte, jak to uvnitř asi tak vypadá, vidíte, že o interier se postaral někdo, kdo má vkus a nápady anebo alespoň prozkoumal nějaké neblbé vzory.

Na stěnách je minivýstava studentů varnsdorfské užité grafiky, ty lepší práce. Myslím.

Stolky z palet, lampy z nerezových pracích bubnů anebo z odříznutých vinných lahví.

Osvěžující.

A majitelé nadšení baristé.

Znamená to, že mají opravdu rádi kávu a že se nebojí ji aplikovat ani na své hosty.

Odkazují se na známe stránky pikoloneexistuje a předpokládám, že je to místo, které by měli navštěvovat zejména místní hipsteři a hipsterky.

Otevřeno je od středy do neděle; pondělí, úterý bude sanitární den a to je pro mě vždycky problém. Druhý problém je v tom, že Atelier je na velmi blbém místě — tak trochu na silnici, takže tady předzahrádka asi nebude. Přesto jsem přesvědčen, že do Krásné Lípy míří, zejména v turistické sezoně, řada lidí, kteří právě takovýhle podnik dokáží ocenit (a tím ho udrží při životě). Pak je tu krásný dětský koutek. Maminky s dětmi si to určitě užijou, já ne. Leda bych byl dědečkem.

Takže, já si na tu svoji vysněnou kavárnu budu muset ještě počkat.

Tagy