weby pro nejsevernější čechy

Historické trhy májové (Benešov nad Ploučnicí)

Když už jsem byl v sobotu na jednom jarmarku, vypravil jsem se v neděli 3. května 2015 pro porovnání na další, i když to bylo tentokrát o trochu dál – na nádvoří Horního zámku v Benešově nad Ploučnicí se uskutečnil třetí ročník Historických zámeckých trhů.

Původně jsem chtěl spojit příjemné s užitečným a hodlal na náměstí dokompletovat fotodokumentaci k dalšímu světeckému sloupu, jenže to trochu nevyšlo, budu si muset chvíli počkat:

DSC_1582.JPG

Přes malé Infocentrum na náměstí jsem se propracoval k zámku, kde jsem okamžitě zjistil, že nápad na nedělní výlet jsem neměl sám. Přes veškerou hrůzu, kterou dlouhodobě strašili meteorologové, počasí jak z partesu, a lidi proudili a proudili, až byli zaskočeni i sami organizátoři. Kdo na trhu nakoupil za víc peněz, dostal slevový kupon na vstup do zámku, čehož nemálo zájemců využilo.

Pro mne bylo překvapením, že stačí pár kilometrů a složení stánkařů se zcela promění – skoro nikoho jsem tu neznal, a i ten sortiment byl pro mne nezvyklý. Světlou výjimkou bylo zjištění, pokud jde o kvalitu a proslulost, nad lužické trdelnice není.

Tagy