weby pro nejsevernější čechy

O Dluhové poradně města Rumburk

Dluhová poradna města Rumburk funguje již téměř rok a za tu dobu jejích služeb využilo přes 250 klientů, což jasně dokazuje, že naše služba je v tomto regionu velmi potřebná.
Největší a také nejčastější chybou předlužených lidí je, že neřeší své problémy včas. Vyčkávají, odkládají a doufají, že to „nějak“ dopadne. Tím však dochází k nárůstu dluhů a problémy se jen víc prohlubují. Čím dříve se začne situaci řešit, tím menší má dopad na další život člověka.
Dalším velkým problémem je nízká úroveň finanční gramotnosti mnoha osob. Lidé mnohdy nerozumí tomu, co podepisují, nebo smlouvy ani nečtou. Často se raději radí se svou rodinou a přáteli, než by vyhledali pomoc nezaujatého odborníka. Z těchto důvodů realizujeme preventivní semináře pod názvem „Prevence předlužení“ a jejich uspořádání nabízíme pro různé spolky a zájmové skupiny ( třeba kluby maminek, hasiče, kluby seniorů a podobně). V případě zájmu nás neváhejte oslovit.
Máte-li ve svém okolí někoho, kdo se potýká s dluhy, nebo s nimi máte problém vy sami, můžete navštívit naši poradnu v Rumburku, Třída 9. Května 859, a to v pondělí 12,30-18 hod, úterý 9-14,30 hodin, středa 11-18 hodin, kdy je poradenství zdarma. Bohunka Slaná – vedoucí Dluhové poradny města Rumburk, tel. 606671827, e-mail finarcha1@seznam.cz, www.finarcha@webnode.cz