weby pro nejsevernější čechy

Zámecké slavnosti ve Šluknově byly trochu retro, ale jinak cool

Desáté Zámecké slavnosti zastihly Šluknov z jedné strany deštivý, z té druhé rozjařený. Když je to podesáté, tak si zavzpomínáme, řekli si organizátoři a letošní slavnosti vytvořili v retro stylu. Že by bylo retro na každém kroku, to úplně ne, ale třeba v sobotu, kdy místo Evy Pilarové přijelo duo Milan Drobný a Yvetta Simonová, to až v uších hvízdalo, jaké to bylo retro.

Program se v zámeckém parku ve Šluknově rozjel už v pátek 26. 6., kdy ve večerních hodinách zazpívaly tři kapely. Scénu otevřely We and angels, na které navázal Děda Mládek Ilegal band a Kabát revival – Semeno.

Sobota už byla pestřejší, dělo se toho hodně. Velmi povedené bylo vystoupení Řádu Černých rytířů, například jejich hokejové utkání se jevilo velmi originálně. Zajímavou vsuvkou bylo přivítání velvyslance Vietnamské lidové republiky, jenž s sebou přivezl draka. Pěkné pokoukání.

Hodně toho bylo připraveno i pro děti, ku příkladu loutková pohádka z produkce Komedie s Kašpárkem. Dětské soutěže měly být podle programu crazy a retro, redakce výběžku zaregistrovala pouze ty retro – skok v pytli, střílení ze vzduchovky, přetahování se lanem. Ikdyž, je tohle retro? A už vůbec je retro? Není to spíš crazy?

V areálu zámku se pohybovalo několik osob v retro kostýmech, organizátoři si místo retro věcí oblékli modrá trička. Abych nekřivdil, ještě jedno retro mohl návštěvník zahlédnout – několik starších aut (Škoda 120) a motorek. A to by bylo z retra asi tak všechno.

Mezi retro rozhodně nepatřila moderátorská dvojice Nasty a En.dru, ti byli parádně crazy. Svými peprnými vtipy a beatboxovými vycpávkami dokázali pobavit v každé chvíli. Nasty a End.ru, to bylo dokonalé zpestření, naprosto nenucené a pohotové reakce, prostě moderátorská paráda.

Po celý den mohli příchozí navštívit tři výstavy na zámku, tam si ale bylo nutno připlatit dvacet korun navíc. A teď už k večernímu programu. Vrchol večera měl začít s Evou Pilarovou, jenže ta den předtím slavila sté narozeniny své maminky a nemohla přijet. Místo ní tak dorazil Milan Drobný a Yvetta Simonová. Jak už jsem avizoval, při zpěvu těchto dvou se pobavila jen starší generace.

Velmi pěknou show pak předvedl Michal Hrůza a kapela Hrůzy. Hrál se hit za hitem, jak by řekli moderátoři jednoho místního rádia. Hrůza neexperimentoval a zazpíval pouze ty kousky, které jsou už dobře profláknuté.

Před závěrečnou světlnou show a ohňostrojem vystoupila kapela MIG 21. Tato chlapecká, striptérská a prostě všelijaká kapela z Prahy – Smíchova to umí roztočit, samozřejmě v čele s Jiřím Macháčkem, který vystupuje zásadně v rozhalence a svou energií dokáže strhnout diváky. A že jich na MIGy přišlo hodně!

Takové byly slavnosti, chvíli upršené, ale většinou slunečné a skoro pořád rozjásané. A já jsem zajásal nad TOI TOIkami! Konečně někoho napadlo, že by místo po chvíli nechutně zapráskané podlahy mohl dát do mobilních toalet podlahu s mnoha otvory, tudíž všechno propadne a odteče a vy šlapete do čistého. Pecka.

A i přes přísný zákaz pořadatelů pohybovat se pod pódiem, vám můžeme nabídnout fotografie z koncertů Michala Hrůzy a kapely MIG 21. Děkujeme!

A ještě Dušan ->

Tagy