weby pro nejsevernější čechy

Pár fotek z letošního Čtverce a něco o místních kapelách

Nějak není poslední dobou normální počasí. Buďto leje přívalově, nebo je hic na padnutí. Není to dobrá zpráva pro nikoho, pořadatelé open air festivalů by o tom mohli vyprávět dlouze. Poustevenský Čtverec několik let zpátky propršel, letos byl pečený, vařený. My jsem se zastavili na vystoupení původně vilémovské kapely Toxic People a na veterány z Poustevny a okolí, Krleš.

Toxíci nás zajímali proto, že se zdá, že po letech hledání a přešlapování na místě, znovu zabrali a chtějí se ještě prosadit anebo si aspoň pořádně zahrát.

Basista Láďa Mayer říká: vlastně jsme za ten rok změnili image, natočili po 6 letech demo se 4 písničkama a ke třem již máme videoklip.

Toxíci mají rádi stylizaci, ale někdy mi připadá, že se ještě nerozhodli, čím budou).

Ale ty klipy jsou filmařsky z úplně jiné ligy, než na co jsme byli zvyklí.

Posuďte sami:

A dnešní premiéra:

Krleš slaví pětadvacet let. Na letošním Čtverci si tak zazpívaly všechny tři zpěvačky a přišli i hudebníci, kteří kapelou prošli. Nakonec nastoupil i dívčí (čtyřčlenný) sboreček, takže jsme na podiu viděli docela velké těleso.

Z tohoto vystoupení byl pořízen také záznam, který by měl vyjít společně s několika dalšími na DVD.

Páčil jsem z Radka Sady Sadovského termín, na který se můžou fanoušci těšit, ale dost mlžil. Tak se ho ptejte pokaždé, když ho potkáte a třeba to klapne, že to bude do vánoc. Možná už do letošních.

Wrata Wot Stodoli (nebo jak se kluci zrovna jmenují) sice na Čtverci nehráli, ale přidám je do tohoto přehledu, protože právě vydali nové cédéčko. Nové písně v nové sestavě.

wws

Část můžete poslechnout zadara na bandzone, radost jim uděláte spíš, když si tu placku koupíte.

Tagy