weby pro nejsevernější čechy

Schrödingerův srpen v rytmu karibských tanců

V srpnu zavítá na celý týden do rumburské tančírny Balahala mistr tance Ruben Peguero. Tento tanečník a choreograf z Dominikánské republiky, který je v České republice známým producentem latinskoamerických tanečních kulturních programů, je jedním z nejtalentovanějších a nejzkušenějších instruktorů salsy u nás.

Během pětidenního tanečního workshopu v Rumburku seznámí Ruben své žáky se základy exotických tanců v kurzech Karibský mix (portorikánská a dominikánská salsa, merengue, bachata, reggaeton, cha-cha-chá, mambo, kubánský son, kubánská karnevalová conga) a Kubánská salsa
Ruben vyučuje tanec od roku 1991 a od září 2006 vede společně se svojí partnerkou Lenkou Vackovou jejich taneční školu Ruben-Dance v Praze, což je v Čechách jediná taneční škola, kde vyučuje více špičkových tanečníků přímo z Karibiku.
Do Rumburku zavítá na pozvání Schrödingerova institutu.
„Pro nás je velkou radostí, že Ruben našel ve svém nabitém programu týden času, aby mohl své umění předvést i v naší tančírně,“ říká ředitelka Schrödingerova institutu Gabriela Doušová. „Právě pro takové akce jsme tančírnu vybudovali, aby se zde potkávali různí učitelé s různými tanečními styly a druhy tanců, aby si každý milovník tohoto ušlechtilého pohybu našel svou parketu. A k létu salsa neodmyslitelně patří, proto nás těší, že můžeme lidem z výběžku a jeho okolí nabídnout Karibský mix v podání Rubena Peguera,“ dodává Doušová.

Taneční workshop s Rubenem nebude jediným exotickým překvapením pro Šluknovský výběžek. „Plánujeme velkou taneční party jako vyvrcholení celého tanečního týdne, kterou by mělo zpestřit vystoupení několika tanečníků z Rubenovy školy. Na tuto show jsou zváni všichni, nejenom účastníci kurzu,“ vysvětluje Gabriela Doušová.

Ruben je vyhledávaným tanečníkem pro svůj veliký taneční talent a pro svoji ladnost a krásu v pohybu.
Je též vyhledávaným a oblíbeným tanečním instruktorem pro svoji schopnost vysvětlit a správně ukázat základy i složité taneční prvky se zachováním typického latinskoamerického pohybu, pro svoji trpělivost, smysl pro humor a nakažlivou radost z tance. Taneční kurzy Rubena jsou nabité energií a velmi přátelskou atmosférou.

A jak bude taneční workshop probíhat?
Od pondělí 17. srpna do pátku 21. srpna budou denně probíhat dva kurzy. Pro jednotlivce od 17,00 do 18,30 hodin „Karibský mix“ a pro páry od 18,45 do 20,15 hodin kurz „Kubánská salsa“.
Zájemci o kurz Kubánské salsy, kteří nemají tanečního partnera, musí tuto skutečnost uvést do přihlášky, aby bylo možné spárovat je s jinými volnými účastníky.
Cena jednoho kurzu je 1500,- Kč na osobu, při přihlášení na oba kurzy zaplatí účastník pouze 2500,- Kč.
Počet míst je omezen. Proto je nutné přihlásit se co nejdříve.
Bližší informace budou poskytnuty na sekretariátu Schrödingerova institutu (sekretariat@sinstitut.cz) na telefonu 413 034 800 nebo u Ivety Špirytové na telefonu 605 135 223.

Tagy