weby pro nejsevernější čechy

Dny České a Německé kultury po sedmnácté

Ve čtvrtek (29/10/2015) byly v drážďanském kostele Tří králů slavnostně zahájeny česko – německé (a německo – české) kulturní dny. Všiml jsme si, že v Drážďanech není možné si této akce nevšimnout, tady ve výběžku by ji člověk přehlédl snadno. Ale proto jsme tu my, abychom vám dali vědět.

DSC 5260 Snapseed

Na zahájenmí hovořilo několik politiků, třeba Dirk Hilbert, zbrusu nový primátor Drážďan nebo hejtman ústeckého kraje Oldřich Bubeníček; interesantní byla promluva generálního konzula České republiky v Drážďanech Jiřího Kuděli, který řekl mimo jiné: ano, v současné době jsou česko – německé vztahy tak dobré, jako nikdy před tím a ano, v současnosti jsou vystaveny obrovským tlakům stejně jako celá Evropa

atakdále

(Vztahy nakupujících Čechů k prodávajícím drážďanským byly ve středu 28/10/2015 prý tak dobré, že ve městě a okolí kolabovala doprava.)

Součástí zahajovacího večera byl potom koncert chlapeckého sboru Páni kluci a jeho dospělejší části Concentus Ludibundus z Litoměřic.

DSC 5333 Snapseed

Ještě před rautem předal Jiří Kuděla dvě stříbrné pamětní medaile Jana Masaryka. Jednou byla oceněna Hana Kosourová, z nadace Brücke|Most , druhou dostal sólista baletu Semperovy opery, Jiří Bubeníček.

DSC 5398 Snapseed

Raut byl hodně český, dokonce tam byli naši z Varnsdorfu.

DSC 5461 Snapseed

Byly k dispozici i dortíky:

20151029 201115 HDR

20151029 201151 HDR

(fotky dortů @140pk)

Česko – německé dny byly zahájeny, jejich podrobný program a další informece najdete na TĚCHTO STRÁNKÁCH->

Cestou k parkovišti jsem přemýšlel, jestli bychom se neměli příští rok do této akce nějak aktivněji zapojit. Někdo nějaké návrhy?

DSC 5479 Snapseed

Tagy