weby pro nejsevernější čechy

Sny tvořené rukama

Dovolujeme si Vás informovat o zahájení výstavy HAND MADE DREAMS v sídle Českého centra v Praze, kterou připravil hlavní kurátor Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, pan PhDr. Petr Nový.

Objevte inspirativní módní bižuterii, jejímž domovem je Česká republika. Navštivte v červnu v Českém centru Praha výstavu HAND MADE DREAMS mapující současné tendence v tomto světoznámém oboru. Po pražské premiéře projekt poputuje po Evropě a dalších kontinentech.

Česká bižuterie a sklo byly a jsou pojmem nejen doma, ale i v zahraničí. Bižuterie z Čech vždy znamenala symbol kvality a dokázala uspokojit vkus zákazníků všech koutů planety.

„Přestože už světovému trhu s bižuterií nedominujeme tak, jako mezi světovými válkami, pořád patříme mezi významné globální výrobce. A tomu, že se u nás ze skla a dalších materiálů stále vytváří nápadité módní a trendové ozdoby, často na pomezí bižuterie a šperku, je věnována tato výstava“, uvedl hlavní kurátor Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou Petr Nový, který výstavu pro Česká centra připravil.

Na výstavě se pečlivě vybranými solitéry představí nejen bižuterní firmy jako Preciosa, která je hlavním partnerem projektu, AAC, G&B Bijoux, Odvárka Bijoux, Ralton a ŠENÝR Bijoux, ale i designová studia LLEV, ZORYA, studentské práce ze středních uměleckoprůmyslových škol v Jablonci nad Nisou, Železném Brodě a ateliéru šperku Technické univerzity v Liberci či vítězná práce z posledního ročníku soutěže pro návrháře bižuterie MASTER OF CRYSTAL. Originální scénografická podoba výstavy je dílem Jakub Berdycha ze studia QUBUS.

Výstava je v sídle Českého centra v Praze na adrese Rytířská 31 přístupná od 2. do 30. června (otevřeno: pondělí – pátek 11.00 – 18.00, sobota 11.00 – 17.00).

Jana Šůrová

asistentka ředitelky muzea

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

tel: 483 369 011

e-mail: info@msb-jablonec.cz

www.msb-jablonec.cz

Tagy