weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý šestý týden roku 2016

Vysvědčení rozdána, prázdniny začínají.

Možná i proto je zatím relativně klid, abychom se stačili nadechnout.

V pátek 1. července 2016 výšlap na varnsdorfský Hrádek, chystá se tu vernisáž fotografií Jiřího Stejskala z Lužických hor a Českého Švýcarska. Patří k těm nemnoha místním fotografům, kteří dokáží nejen vyfotit CO je tu k vidění, ale i JAK to tu vypadá a působí. Tou dobou už bude po vernisáži na zámku ve Šluknově, kde vystavují naivní obrazy.

Sobota 2. července 2016 už je náročnější. Na Oybin parním vlakem tentokrát nepojedu. Od rána propuká ve varnsdorfské Kotlině dvoudenní Upotanec, závodění leteckých modelářů. Ve stejnou dobu zahajuje soutěžení v areálu pivovaru Kocour parta siláků – koná se další ročník Strongmana. Odpoledne ve Šluknově na zámku další vernisáž, Pohádkové země Vítězslavy Klimtové. Snad není nikdo, kdo by její strašidláky neznal. A večer jednoznačně krásnolipský koncert violoncellisty Jiřího Bárty v místním kostele.

V neděli 3. července 2016je taktéž jasno. Prázdniny a neděle = varhany. A večer pak pro změnu Chřibská.

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.