weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý sedmý týden roku 2016

Ahoj léto, ahoj prázdniny. I když teda to počasí, mezi námi, stojí fakt za starou bačkoru.

Ve čtvrtek 7. července 2016 si možná už někteří užívají krás Saského Švýcarska, já vytáhnu paty až odpoledne, kromě jiného na každoroční vernisáž Agentury Pondělí ve varnsdorfské Městské knihovně. Hostem akce má být Táňa Fischerová. Nicméně všechno bledne vedle toho, že v Krásné Lípě odpoledne začíná letošní ročník Tour De Feminin. Čest, sláva a obdiv organizátorů, účastnicím i divákům, ale co se mne týče, nějak už nehořím nadšením hledat kvůli několika vteřinám (vzuuum, vzuuum, a jsou pryč) ta nejlepší místa, vhodné zatáčky a zpomalující stoupání. Možná dojdu dnes na kruháč ve VDF a pak až v neděli na start závěrečné etapy. Takže sorry.

V pátek 8. července 2016 začíná na dolnopoustevenckém Čtverci pravidelné setkání Matýskářů.

Sobota 9. července 2016 – Matýskáři začnou soutěžit a vyrazí na spanilu jízdu. Pokud koukám na časový rozpis, měli by se trefit mezi časovku a start rumburských okruhů Tour De Feminin. Zmíněné okruhy povedou třeba i přes Staré Křečany, kde zrovna budou každoroční slavnosti. Na výběr je také rodeo v Království, Miloš Dodo Doležal na koupališti ve Velkém Šenově nebo Surovej Stefan ve varnsdorfském Homegrown-Clubu. Sorry podruhé. Nějak se mi nechce někde dohadovat, zda mě pustí nebo nepustí dál, když mi nikdo nepřidá ani na benzín, ani na opravu děravého výfuku…

V neděli 10. července 2016závěrečná etapa z Varnsdorfu do Labských pískovců, takže se ráno dojdu podívat na start na náměstí, to zvládnu. Odpoledne Filipov a varhany. Vzhledem k tomu, že v kombinaci s trubkou, očekávám, že zase bude slušně našlehnuto.

Vy si vyberte podle svého, je toho nejspíš daleko víc. Pořád je mnoho akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.