weby pro nejsevernější čechy

Krajské kolo barevného minivolejbalu ve Varnsdorfu

V sobotu 18. 3. 2017 zaplnilo sportovní halu ve Varnsdorfu další volejbalové klání – konalo se zde krajské kolo barevného minivolejbalu.

Samozřejmě i tentokrát šlo o kraj liberecký. Pozvánka uváděla: „Od 9:00 budou svádět boj nejmenší ve žlutém a oranžovém a cca od 12:30 červení, zelení a modří.

Pokud v tom máte nejasno jako já, tak kategorie jsou vysvětleny třeba zde ->. Nejmladší ve dvou přehazovaná, nejstarší ve třech už skoro volejbal. Podrobná pravidla tady ->.

Byl to masakr, jak uvádí hostitel TJ Slovan Varnsdorf Volejbal na svém FB: „Během dne (od 9:00 do 15:30) se na kurtech vystřídalo přibližně +-90 družstev, tedy cca 200 dětí. Poprvé v letošním ročníku se družstva musela dokonce i odmítat z důvodu kapacity haly a nutnosti vše zvládnout do 15:00.. Někteří odcházeli s úsměvem, někteří dokonce s pláčem, ale všichni s pocitem ze udělali maximum….“ Od 16:45 následovalo utkání v basketbalu a halu bylo nutno včas vyklidit, takže se část klání nestačila dohrát. Bohužel přes veškerou snahu neumím nikde najít oficiální info o celkových výsledcích, takže opět citace z FB domácích: „Do žluté kategorie jsme nasadili 3 družstva, převážně začínající děti. Byl z toho jeden postup a celkově poté 13. místo z 25 družstev. Oranžovou barvu si zahrály děti, které sice ještě patří do barvy žluté, ale z posunem se popral víc než dobře a ze 3 družstev opět jeden postup a celkové 10. místo z 25 družstev. Červená děvčata bohužel kategorii nedohrála (turnaj se musel z časových důvodů ukončit), ale ve své skupině byla na 2. postupovém místě. Nejstarší děvčata si prvně zahrála barvu modrou a po bohužel předčasném ukončení turnaje se umístila ve skupině těsně za dvěma družstvy Dukly 1 a 2 a to na místě třetím.

Komu by fotky nestačily, můžepokračovat zde ->

I tentokrát jsem se pokoušel něco najít u zúčastněných družstev, ale moc jsem toho nenašel. Dukla Liberec jen plán odjezdu ->, o turnaji zatím ani slovo. Volejbalová akademie Nový Bor už přidala aspoň fotky ->, když ne text.

A výsledky vypadají takto:

Tagy