weby pro nejsevernější čechy

Zápasníci bodovali na Kladně

V sobotu dne 9. 2. 2013 se uskutečnil v Kladně (Hnidousy) turnaj v řeckořímském zápase tzv. „memoriál Korycha a Zemana“. Účast na turnaji byla vysoká. Zúčastnilo se celkem 167 zápasníků a zápasnic z 21 týmů české republiky. Náš tým zastupovalo celkem 8 borců, kteří svými výkony opravdu přesvědčili o svých kvalitách. Nejednou zúčastnění diváci zatleskali výkonům našich svěřenců, což není zrovna moc obvyklé.
Umístění našich borců

Přípravka C, řeckořímský zápas

váhová kategorie do 22 kg. – 2. místo Hubáček Matěj

Matěj předvedl opravdu parádní výkon. Měl ve své váze 5 soupeřů a rozhodně předvedl, že není žádný nováček. Druhý zápas vyhrál jasnou technickou převahou, kdy soupeře nenechal ani nadechnout a vyhrál zcela jasně na body, během půl minuty. Bohužel finále se mu nevyvedlo. Pevně věřím, že konečně prorazí a to zlato si příště přiveze, protože si ho za své výkony zaslouží.

Přípravka B; řeckořímský zápas

váhová kategorie do 21 kg. – 2. místo Bouzek Filip
váhová kategorie do 25 kg. – bez umístění Mišech Tadeáš
váhová kategorie do 27 kg. – bez umístění Urban Dalibor

Pro oba chlapce letošní rok znamenal vzhledem k roku narození přechod do kategorie přípravka B. I přesto se s novou zkušeností poprali a nenechali nikoho na pochybách. Filip nastoupil ve velkém stylu. První tři zápasy své soupeře jasně deklasoval a už se zdálo, že si jde pro zlato. Bohužel se tak nestalo, poslední soupeř mu uštědřil lekci, která budiž pro Filipa ponaučením pro příště. Perfektní výkon, který si opravdu zlatou medaili zasloužil. Tadeáš bojoval jako býk, ale to nestačilo. Nevěděl jak své soupeře technicky zaskočit. Nedal žádnému z nich nic zadarmo, ale ještě musí na sobě hodně zapracovat, aby on byl tím, kdo bude diktovat běh boje. Silově své soupeře mnohdy předčil, ale ta technika. Pochvala za předvedený výkon. U Dalibora je ještě znát nezkušenost daná krátkým působením v našem týmu. Dalibora bych chtěl pochválit za bojovný přístup k zápasení. Nic nevzdává, poslouchá rad trenéra, bojuje opravdu zarputile. Myslím si, že až se naučí techniku a hlavně svůj styl boje, ještě o něm uslyšíme.

Přípravka A, volný styl, řeckořímský zápas

váhová kategorie do 26 kg. – bez umístění Bartoňová Simona
váhová kategorie do 26 kg. – 1. místo Hučko Ladislav

Simča bohužel doplatila na nemožnost zápasení v přípravce A s chlapci. Toto šlo jen u přípravky B a C. Proto měla možnost jen přátelského utkání. I přesto svého soupeře s přehledem porazila. Bohužel stala se nemilá věc. Pohmoždila si levý palec na ruce. Pro jistotu byla odvezená do nemocnice na rentgen, zda není zlomený. Nebyl, ale přesto dostala sádru. Pro jistotu. Škoda, takovou zkušenost si nezasloužila. I přes delší nezaviněnou absenci, Láďa opět přesvědčil o svých kvalitách. Své soupeře válcoval svým dravým, chytrým stylem boje. Láďa zraje jako víno a pevně věřím, že o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Perfektní výkon, zasloužená medaile.

Mladší žáci

váhová kategorie do 65 kg. – 2. místo Hroník Filip

Filip nastoupil ke svému prvnímu zápasu nervózní, což se projevilo na výsledku. Prohrál. Poté se v něm něco zlomilo a další své boje zcela jasně vyhrál. Škoda, myslím si, že kdyby měl čistou hlavu i u prvního zápasu, mohl mít zlato. Velká pochvala za jeho předvedený výkon, protože přesvědčil, že nic po pěti letech nezapomněl. Na odstranění drobných technických nedostatků budeme pracovat.

Turnaj byl časově velmi náročný. Zápasilo se každý s každým, takže se protáhl do pozdních večerních hodin. Domů jsme vyjížděli kolem sedmé hodiny večer. Na druhou stranu to byla pěkná prověrka našich borců, protože 21 týmů se na turnajích jen tak nevidí. Chci tímto poděkovat všem našim zápasníkům za jejich výkony, trenérce slečně Šoltésové za profesionální přístup. Dále pak sponzorům, bez nichž by to v dnešní době šlo hůře, nechci psát, že nešlo, ale s jejich pomoci je vše snazší. Dík patří firmě Morafis s r. o., Novia s r. o. Poděkování patří i Schrődingerovu institutu za podporu nás trenérů. Sportu zdar, zápasu zvlášť!!

Tagy