weby pro nejsevernější čechy

Rodinný festival 2018, Veřejný sál Hraničář

Letos již podruhé Ústí nad Labem zažije Rodinný festival, který proběhne ve dnech 21.‒23. 9. 2018 za i před branami Veřejného sálu Hraničář. Během tohoto víkendu se mohou rodiny s dětmi těšit na řadu divadelních a tanečních představení, workshopů, přednášek a výtvarných aktivit. Akce si klade za cíl vytvořit dostatečně zábavné prostředí, které upoutá a zároveň bude rozvíjet kreativitu a nadšení pro tvorbu u dětí i jejich rodičů. Připravený je pestrý program vedený šikovnými umělci.

K vidění bude například interaktivní divadelní představení Momo z koprodukce Tance Praha, workshop animovaného filmu Ultrafun!, loutková pohádka na motivy starých židovských pověstí, společná stavba obřího města z unikátní dřevěné stavebnice pod vedením architekta, workshop šití pro začátečníky, nebo loutkové divadlo Příběh malé Lupitiny Gonzáles. Během celého festivalu se navíc děti mohou účastnit výtvarných workshopů a dalších doprovodných akcí. Návštěvníci tak mají možnost přijít na větší představení nebo jen na skok na něco menšího.
Na Rodinném festivalu se z dětí sami stávají tvůrci. Poznávají své skryté stránky i vlastní nadšení pro tvorbu. Pořady festivalu se snaží pracovat se skutečností, že každé dítě je jedinečné a stejně tak i jeho cesta k inspiraci.

Dospělí se naopak mohou těšit na přednášku Porod a Vaše práva od Mgr. Věry Jedličkové.

Zahájení festivalu proběhne v pátek 21. 9. v 10:00 představením Golem. Program vyvrcholí v neděli 23. 9. 2018 v 16:00, a to interaktivním tanečním představením Momo.

Pro inspiraci přidáváme několik fotografií z loňského ročníku.

Tagy