weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka na další skvostné výstavy ve Šluknovském zámku

Dovolte, abychom Vás touto cestou srdečně pozvali do Šluknovského zámku, kde za necelý měsíc budou k vidění další dvě skvostné výstavy.

Tou první je výstava soukromé sbírky gramofonů. Uvidíte gramofony vesměs mechanické z 1. poloviny 20. století, cestovní, dětské, hospodské, gramofony luxusní i lidové. Mezi nimi najdete dokonce i nejmenší cestovní gramofon vyrobený ve 20. letech minulého století ve Švýcarsku. Ke gramofonům patří samozřejmě i gramofonové desky, i ty budou součástí výstavy. Výstava potrvá od 5. července 2019 do 29. září 2019.

Tou další, která začíná 6. července 2019, je výstava s názvem „Jak přešli koně pod kapotu“. Ať jste malí nebo velcí, jistě Vás tato soukromá sbírka Ing. Milana Kratochvíla, Ph. D. zaujme. K vidění bude nesčetné množství modelů autíček ze dřeva i plastu, modely aut prodávaných v 60. a 70. letech 20. století. Součástí výstavy bude koutek pro hraní s autíčky. Zároveň si zasoutěžíme o nejhezčí dětskou kresbu automobilu nebo v poznávání automobilů, dále si můžete sestavit vlastnoručně papírový model a spoustu dalšího. Výstava potrvá do 30. září 2019.

Obě výstavy můžete navštívit denně, včetně víkendů, od 9:00 do 11:30, 12:30 do 17:00 hodin.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy