weby pro nejsevernější čechy

Šluknov v létě 2019

Pořád se něco děje a i v době letního odpočinku lze najít běžně neběžné události.

Město Šluknov, v rámci rozvoje turistické infrastruktury a nabídky turistických služeb a cílů ve městě, vybudovalo vyhlídku na Židovském vrchu, odkud je pěkný pohled na centrum města, jeho jižní část i okrajové části Království a Císařský a také výhled na okolní kopce.

Vyhlídka je vybudována nejen pro turisty a cyklisty, ale též pro občany města a hendikepované osoby, kteří se na vyhlídku dostanou po nově vyasfaltované přístupové cestě a samotná vyhlídka je opatřena skleněným zábradlím pro nerušený výhled.

Na akci byla získána dotace z Ministerstva místního rozvoje, z Programu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, jejíž součástí byla nejen stavba vyhlídky, ale také marketing, jehož výstupem byly informační články v novinách, informační cedulky v okolí vyhlídky, informační letáky, které budou k dispozici v RIC na Šluknovském zámku a rozšíření webu města ->

Ze strany Klubu českých turistů je přislíbeno doplnění značení v rámci jejich tras a plánuje se i vydání turistické známky tohoto turistického cíle.

Slavnostní zahájení provozu (přestřižení pásky) se bude konat 17.7.2019 v 16:00 hod. na místě – jižní část hřiště na Židovském vrchu s přístupem z ul. Milady Horákové.

Přijďte podpořit snahu vedení města o celkový rozvoj obce. Děkujeme.

===

Dne 29.7.2019 v 11:00 hodin v prostoru hřiště u kostela v Království u Šluknova bude městu Šluknov slavnostně předáno firmou Vitana grilovací místo – místo vhodné pro setkávání, relax a piknikování.

O grilovacích místech nejen v ČR více zde ->

S pozdravem

Božena Naňáková

referentka Odboru rozvoje a ŽP

e-mail: nanakova@mesto-sluknov.cz

===

Vážení přátelé a příznivci dění v Karlově údolí.
Léto je v plném proudu a dovolenkářům přejeme krásné pobyty, nicméně pro ty, kteří zůstávají, opět připravujeme hudební akci, která se bude konat na louce za zámečkem v sobotu 3.8.2019 od 15 hodin.
Účast potvrdily tři kapelky (viz letáček), takže se moc těšíme na fajn produkci a příjemné posezení.
Kromě muziky bude připravena i krátká ‚pivní artistická produkce‘ (překvapení pro všechny, proto více nezmiňuji :-)
A samozřejmě bychom na místě rovněž rádi poinformovali o pokračování prací na obnově, představili již spuštěný miniobchůdek se šperky z místa, obnovenou pamětní knihu a další…
Budeme se těšit na Vaši návštěvu a moc zdravíme!
Za tým z Karlova údolí
Martin a Ema Bilinští
===

Městský úřad Šluknov

nám. Míru 1, Šluknov 407 77

http://www.mesto-sluknov.cz

Tagy