weby pro nejsevernější čechy

Pivní slavnosti ve Šluknově 2019

Motto:Teprve pivo učinilo žízeň krásnou.
Heslo mnohých z nás dalo za vznik našim prvním Pivním slavnostem, psalo se 1. září 2018 a strašně pršelo. Ale i přes ten déšť byla akce tak úspěšná, že jsme věděli, že s tím musíme něco udělat.

Rok utekl jako voda a prosby byly vyslyšeny. Máme tu tak 2. ročník Pivních slavností Šluknov – Sohland! A věřte mi, že určitě bude důvod nesedět doma a přijít!

Celou akci slavnostně zahájí 31. srpna ve dvě hodiny paní starostka Mgr. Eva Džumanová společně se starostou města Sohland Hagenem Isralem, který je našim projektovým partnerem při organizaci slavností. Poté se na podiu představí regionální kapely z Čech, Německa i Polska. Těšit se můžete na kapely STAND UP (CZ), UMFYR (DE), Z5 (CZ), MYLUJU VENDULU (CZ) a RADYKALNA WIEŚ (PL). Směsice rocku, popu, reggae, elektra nás bude provázet až do desáté hodiny večerní.

Pivovary budou zastoupeny z celého regionu, můžete se těšit třeba na: Pivovar Kocour, Porter, Kotouč, Nomád, Falkenštejn, Kapitán, Warehouse a celé portfolio pivovarů z Německa. Nebude chybět ani bohatý výběr občerstvení od našich hasičů, od Stožických z Jiříkova, z konírny z Rumburka, kluků z Drive Burgeru, kafíčko z Café Stodola, dobroty od pana Kučery a další laskominy k pivku.

Protože v zámecké sladovně začne probíhat její rekonstrukce, výstavu o pivovarnictví ve Šluknově, která se věnuje zámeckému i městskému pivovaru umístíme do vstupní haly našeho zámku.

Letos jsme nově nechali udělat i pivní podtácky a opět budete mít možnost získat pivní korbely.

Snažili jsme se také pomoci městům Pětiměstí s dopravou k nám, tak byl zřízen svozový autobus:

Na akci je tak možné dostat se z těchto měst: 12:25: WEHRSDORF, ERBGERICHT → 12:35: SOHLAND, RATHAUS → 12:45: TAUBENHEIM, BUSBAHNHOF → 12:52: OPPACH, BUSBAHNHOF → 13:00: NEUSALZA-SPREMBERG, OBERSCHULE → 13:13: EBERSBACH, BAHNHOF → 13:26: NEUGERSDORF, MARKTPLATZ → 13:38: JIŘÍKOV, NÁMĚSTÍ → 13:55 ŠLUKNOV, ZÁMEK-TERMINÁL.

Zpět pak ze Šluknova do Wehrsdorfu stejným směrem ve 20:00 a 22:00 hodin. Autobus má omezenou kapacitu a je třeba s tím určitě počítat.

Věříme, že počasí nás nezklame jako v loňském roce, ale i přesto jsme se raději pojistili a připravili více stanů, pod kterými je možné se schovat proti nepřízni počasí. Mezi zvučením jednotlivých kapel budou probíhat pivní soutěže, při kterých můžete vyhrát pivka, tak toho určitě využijte.

No a co více říci, než že se na Vás moc těšíme. Těšíme se na vzájemná setkání, Vaši přítomnost a chuť degustovat. Pivu zdar!

Akce je součástí projektu „Pivní slavnosti Šluknov-Sohland“ podpořeného Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020 v rámci Fondu malých projektů Euroregionu Nisa.

www.mesto-sluknov.cz
www.sohland.de

Tagy