weby pro nejsevernější čechy

Festival Jurt, Krásná Lípa 2019

Po mnoha ročnících v Brništi se letos Festival jurt představil v Krásné Lípě.

Hlavní program byl naplánován na sobotu 10. srpna 2019, v neděli 11. srpna byly na programu už jen „dozvuky“ v podobě diskuzí a dětských dílen.
Inu, místní většinou o akci nejspíš nevěděli, přes veškerou snahu organizátorů. Já zase netušil, kde přesně se vlastně akce koná. Stačilo se ale dostat na Kamennou Horku (nebo zamířit směr Luční bar) a tam už člověk narazil na směrovky. Měly pro mne malou vadu – nedokázal jsem podle nich najít místo k parkování a docela bloudil. Kdo ta místa zná, ví, že odstavit tu někde auto není nejjednodušší.

Pro ty, kdo chtějí stručnou charakteristiku – takové malé svatojánky. S tou výhodou, že přítomné stánkaře tady u nás neznáme. Lidí je tu ale pramálo, navíc jich značná část stojí frontu u palačinek, vlastně jediného stánku s jídlem. Jurt tu stojí dost, ale když procházím, nic moc se neděje. Zaznamenávám masáže, malování na obličej, čajovnu, plnou dílnu pro tvořivá děcka. Prostě nic hektického, spíš velká pohoda a klid. Při odchodu se ještě zastavuji u altánu s workshopem afrického bubnování.

Věčná škoda, že se tlučou termíny a místní nezareagovali. Byla by škoda, kdyby taková akce měla zajít na úbytě…

Tagy