weby pro nejsevernější čechy

Podzimní pozvánka do Šluknovského zámku

Sezóna se pomalu chýlí ke konci, turistů ubývá, ale pro nás to nic neznamená, jelikož náš zámek ožívá po celý rok různými výstavami, koncerty, divadelními představeními a dalšími zajímavými akcemi.

Dovolte nám, abychom Vás touto cestou srdečně pozvali do Šluknovského zámku na nejbližší plánované akce:

Již nyní můžete ve vstupní hale Šluknovského zámku vidět putovní výstavu s názvem „Vlk náš staronový soused“. Výstava Vás seznámí s životem vlka, který se k nám začíná postupně vracet. Potrvá do 31. října 2019.

Stále u nás můžete do konce září navštívit další 3 výstavy: historické gramofony, modely autíček ze dřeva i plastu a výstavu specifických pytláckých zbraní.

27. září 2019 od 19:00 hodin zde můžete strávit příjemný jazzový večer při poslechu varnsdorfského Arzenal bandu, nebude chybět ani milé vyprávění o jazzu a představení historických gramofonů a starých jazzových desek. Vstupné 100 Kč. Kapacita míst je omezena, proto Vám doporučujeme si své místo předem zarezervovat na níže uvedených kontaktech.

7. října 2019 v 16:00 hodin zahájíme slavnostní vernisáží další výstavu, tentokráte vojenských uniforem. K vidění budou americké vojenské uniformy z 1. a 2. světové války, uniformy Vietnamské války, války v Afghánistánu, československé a české válečné uniformy. Přijďte se podívat na tuto sbírku, kterou pro Vás připravili přátelé těchto uniforem. Vstupné: 20 Kč

Milovníci divadelních her se mohou těšit dne 12. října 2019 od 18:00 hodin na detektivní komedii „Ani za milion“. Hrají Michaela Doležalová a Roman Vencl. Vstupné 100 Kč. Kapacita míst je omezena, proto Vám doporučujeme si své místo předem zarezervovat na níže uvedených kontaktech.

Slovo o hře: Jacqueline, byť provdaná za anglického velvyslance, je Francouzka tělem, duší i původem. Má dvě děti a kufřík s milionem eur, který je ochotna darovat každému, kdo si jej zaslouží. Nenávidí venkov, samotu a obyčejnost. Lambert ženatý není, manželka od něj utekla. Má duši námořníka a žije jen pro svůj maják, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Miluje venkov, samotu a obyčejnost. Ptáte se, co mají oba společného? No přece vůbec nic! Ale nedejme se mást prvními dojmy. V této brilantní detektivní komedii, která obě postavy svede dohromady a navěky spojí tajemstvím, je totiž všechno jinak, než se zdá – každá lež je pravdou, každá pravda lží a jisté je pouze to, že pod rouškou humoru se skrývá vrah… Komediografové Roman Vencl a Michaela Doležalová originálně dokazují, že i když ve hře vystupuje jeden muž a jedna žena, nemusí se zápletka točit jen kolem partnerských vztahů.

17. října 2019 od 16:00 hodin Vás zveme na autorské čtení nové knížky „Devět pohádek ze Šluknova“. Tímto čtením Vás provede autorka knihy, Květoslava Vidimská. Program doplní děti z divadelního souboru „Kvítko“, které z této knihy zahrají krátkou činohru.

V sobotu 2. listopadu 2019 se na zámku objeví Indiáni. Divadlo Láryfáry zahraje ve 14:00 hodin své originální představení s názvem „Indiáni ze šuplíku“. Těšit se můžete na pohádku o třech potrhlých kamarádech, kteří prožili dětství v indiánském světe, plném dobrodružství. Naučili se být bojovníky, tančit jako šamani, vystopovat divokou zvěř, sbírat skalpy a krotit koně. Společně s nimi se naučíte indiánské písně a tance. Vstupné 50 Kč/dospělí, 30 Kč/děti. Kapacita míst je omezena, proto Vám doporučujeme si své místo předem zarezervovat na níže uvedených kontaktech.

Určitě si z této pestré nabídky vyberete.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy