weby pro nejsevernější čechy

Vilémovský květ 2013, výsledky

42. ročník populárního turnaje v minikopané o putovní Květ ve Vilémově vyhrál opět domácí tým – JPS Gastro !!! Na třech pěkně připravených travnatých hřištích za účasti 19 mužstev z celé České republiky se uskutečnil v sobotu 13.7.2013 v pořadí již 42. ročník tohoto velice populárního turnaje. Hrálo se ve třech skupinách po pěti mužstvech a jedné po čtyřech mužstvech s tím, že první čtyři mužstva v pořadí postoupila do Play off. Bohužel Roma Varnsdorf se nedostavila, takže trochu narušila celou akci, ale zvládlo se to i bez nich. Všechny zápasy se hrály 2×8 minut a finále pak 2×10 minut. Obhájce této prestižní trofej sice s obrovským štěstím, ale přeci jen opět zvítězil. Některá mužstva překvapivě roli favoritů nezvládla a předčasně musela toto klání opustit – Loosy Praha, Ferneťáci Liberec, FC Alex Všebořice, Polnohospodár Staré Hraběcí, Fojti Varnsdorf, Buenos de la Puta Madre Ostrava, Bílá Vdova Varnsdorf či Tina Rumburk. Určitě bez zajímavosti není, že letošní ročník obsadila čtyři zcela nová mužstva, z nichž se dostal tým Best of Varnsdorf až do finále.
Vítězi základních skupin se stali – JPS Gastro Vilémov, Hapťák Šluknov, Bílá Vdova Varnsdorf a SC Veltěž „B“.
Výsledky Play off:
Osmifinále: JPS Gastro Vilémov – Loosy Praha 6:1, Louka Košťany – Buenos de la Puta Madre Ostrava 6:2. Kádě 5000 Velký Šenov – FC Gang Bang Praha 3:1, Hapťák Šluknov – Tina Rumburk 8:3, Best of Varnsdorf – Bílá Vdova Varnsdorf 3:2, Rychlí Špunti Děčín – Gromiho Tlupa Lobendava 6:2, Contra Team Hrob – FC Alex Všebořice 7:0, SC Veltěž „B“ – Polnohospodár Staré Hraběcí 2:1.
Čtvrtfinále: JPS Gastro – Louka Košťaty 2:2 (15:14 na PK), Hapťák – Kádě 5000 1:0, Best of – Rychlí Špunti 2:0, Contra Team – SC Veltěž „B“ 4:2.
Semifinále:
JPS Gastro – Hapťák 2:2 (5:4 na PK), Best of – Contra Team 3:2
O 3. – 4. místo:
Contra Team Hrob – Hapťák Šluknov 3:2
Finále:
JPS Gastro Vilémov – Best of Varnsdorf 2:1
Nejlepší jednotlivci turnaje:
nejlepší hráč – Vichterey Radek (JPS Gastro), nejlepší střelec – Rodek Martin 19 branek (Buenos de Puta Madre Ostrava), nejlepší brankář – Šedivý Ladislav (Best of Varnsdorf) a nejlepší rozhodčí – Mařík Josef z Librece.
Turnaj měl díky kvalitnímu obsazení velice dobrou úroveň a mužstva si pochvalovala nejen pažit, ale i velmi dobré výkony všech delegovaných libereckých rozhodčích, vedených Jardou Pöschkem, kterým patří i dík pořadatelů. Vzhledem k tomu, že pořadatelé zvětšili branky na 5×2 metry, padalo i daleko více branek a oproti minulým ročníkům se rozhodovalo na penalty v Play off jen dvakrát.
Dík za organizaci tohoto turnaje patří všem členům Vodáckého spolku Hubertus, SK Stap Tratec a Sálovka Clubu Stap Vilémov, kteří vše pečlivě připravili a zorganizovali. Poděkování patří také všem sponzorům, kteří se spolupodíleli na této akci a díky nim byly zajištěny velmi hodnotné a zajímavé ceny pro čtyři nejlepší mužstva a výše jmenované jednotlivce v hodnotě přes 15 tis. Kč. Díky počasí shlédlo celý turnaj průběžně přes 180 lidí.