weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do Šluknovského zámku na další výstavy a akce

Dovolte, abychom Vás touto cestou pozvali do Šluknovského zámku, kde se chystá spousta zajímavých výstav a kulturních akcí.
Ve středu 4. března 2020 byla slavnostní vernisáží zahájena výstava Igráčků (trvá do 31. května 2020) a v pátek 6. března 2020 rovněž slavnostně zahájíme další dvouměsíční výstavu fotografií Jana Vacy, která pokračuje v sérii fotovýstav (po Lukáši Bíbovi).

4. dubna 2020 od 14:00 hodin si ve Šluknovském zámku užijeme velikonoční odpoledne. A jak se oslaví Velikonoce na zámku? Nejprve pohádkou„Evelínko,kraslici fakt nesneseš“ v podání Divadla pod kloboukem. Děti se seznámí s tradicemi a zvyky Velikonoc a to, jak jinak než – netradičně a nezvykle! Zjistí, že Velikonoce se slaví téměř po celém světě, ale ne vždy stejně. A když už jsou Velikonoce, tak rozhodně nemohou minout Velikonoční ostrov! Vydají se na něj se svými oblíbenými slepičkami Květuškou a Evelínkou a cestou zažijí spoustu dobrodružství. Po divadelním představení si děti i s rodiči mohou vyrobit velikonoční dekorace v tvořivé dílně. Připravené budou také dětské soutěže, o které se postarají děti ze školní družiny se svými vychovateli.

Od 6. dubna 2020 budete moci ve Šluknovském zámku navštívit dvě komiksové výstavy „Superhrdinové kolem nás“, která Vám přiblíží každodenní práci vědců a laborantů ve vtipném komiksu. Přesvědčí vás, že hrdina nemusí jen přeskakovat mrakodrapy nebo chytat zloduchy.

„Lucemburské opráski“, tato výstava přibližuje dějiny lucemburské dynastie v našich zemích atraktivní formou skrze populární komiks. V rámci výstavy se v humornějším hávu seznámíte s osudy Jana Lucemburského, Karla IV., jeho synů Zikmunda a Václava IV., i moravských markrabat Jana Jindřicha a Jošta.

V pátek 24. dubna 2020 od 19:00 hodin přivítáme ve Šluknovském zámku Divadelní soubor Hraničář se svou hořkou komedií „JOB INTERVIEWS“. Hra nás suchým anglickým humorem a vypointovanými dialogy provede příběhem vzestupu a pádu cynické podnikatelky. Kaleidoskop výborně napsaných postav nabízí jak příležitost komediálního nadhledu, tak zamyšlení nad současnými reáliemi našeho života. Počet míst je omezen, proto si svá místa rezervujte již nyní v Regionálním informačním centru na níže uvedených kontaktech.

Těšíme se na Vaši návštěvu
Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy