weby pro nejsevernější čechy

Film Bourák se dočkal slavnostního uvedení na místě činu. Ve Varnsdorfu.

V pondělí 29. 6. 2020 dorazila do varnsdorfského kina Panorama poměrně početná delegace tvůrců filmu Bourák, který se ve Varnsdorfu a Rumburku, takto ve Šlukdorfu, natáčel. Diváci, kteří dorazili, mohli po projekci diskutovat s režisérem Ondřejem Trojanem, se scénáristy Petrem Jarchovským a Evitou Naušovou, s představitely  hlavních rolí Jiřím Macháčkem a Veronikou Markovou.

Slavnostní večer měla na starost, kromě produkce filmu, také šéfka Filmové kanceláře ústeckého kraje Bára Hyšková.
Karel Pech pro Děčínský Deník ->

Ta nám prozradila, že se u nás na severu nedávno natáčelo také v Jetřichovicích. Konkrétně šlo o jeden z dílů nového seriálu České televize, který vzniká v tvůrčí skupině Michala Reitlera, zbytek je zatím zahalen tajemstvím.

My však víme ze zdrojů blízkých právě Jetřichovicím, že tu byl k vidění Lukáš Vaculík…

Ještě jeden film se v kraji aktuálně natáčí, jedná se o film Kam motýli nelétají. Známo je zatím to, co sami tvůrci prozrazují na stránkách projeku, třeba že: Kam motýli nelétají je název připravovaného celovečerního filmu podle původního scénáře Romana Němce v dramaturgii Martina Bezoušky. Tématem i prostředím ojedinělý příběh začíná v poklidném městě Kadani. Když se však hlavní hrdinové nedopatřením ocitnou uvězněni v neznámém, tajuplném, ale i zákeřném prostředí rozsáhlého jeskynního systému, příběh rychle nabírá na dramatičnosti. 

Partnerem filmového festivalu je Filmová kancelář Ústeckého kraje

 

Tagy