weby pro nejsevernější čechy

Rodinný festival 2020: Vesmír, Veřejný sál Hraničář v Ústí nad Labem

Rodinný festival po čtvrté a tentokrát přímo ve vesmíru.

Veřejný sál Hraničář v Ústí nad Labem se o víkendu 22—23. 8. 2020 opět stane místem pro tvořivé děti a zvídavé rodiče. Během nabitých dvou dnů se mohou rodiny s dětmi těšit na řadu aktivit, jako jsou divadelní představení, workshopy, přednášky, výtvarné aktivity, filmové projekce nebo například komponovaný večer s přespáním přímo v kinosále Hraničáře.

Rodinný festival se snaží vytvářet dostatečně zábavné a edukativní prostředí, které upoutá a zároveň rozvíjí kreativitu a nadšení pro tvorbu u dětí i jejich rodičů. Připravili jsme pestrý program vedený zkušenými lektory.

Za pozornost stojí například představení Studia Damúza: Já, ty a to; hudební workshopy Ivo Vrby, kde se společně hraje, tleská, dupe nebo hrají pohybové hry; přednáška o poměrně neznámých, ale o to úžasnějších želvuškách, které přežijí i ve vesmíru; workshop ilustrace a grafiky Panoply, kde si děti mohou vyrobit svůj vlastní kosmonautský deník nebo třeba průvodce sluneční soustavou; přednáška o mimozemských civilizacích Hvězdárny a planetária Teplice; promítání filmu Mune – Strážce měsíce; unikátní zážitková expozice, která změní prostory Galerie Hraničářv různé části vesmírných terénů; nebo atmosferický přespávací večer přímo v kinosále Hraničáře pro rodiny s dětmi. Po celou dobu festivalu mohou děti navštívit speciálně vytvořenou klidovou zónu pro čtení a odpočinek a nebo se zúčastnit spousty dalších aktivit.

Na Rodinném festivalu se z dětí stávají sami tvůrci. Poznávají své skryté stránky i vlastní nadšení pro tvorbu. Pořady festivalu se snaží pracovat se skutečností, že každé dítě je jedinečné a stejně tak i jeho cesta k inspiraci.

Prostory festivalu budou otevřeny od soboty 22. 8. od 9:00 h a program vyvrcholí v neděli 23. 8. v 15:30 filmovým promítáním.

Bližší informace o Rodinném festivalu na webových stránkách Veřejného sálu Hraničář ->.

Místo konání:

Veřejný sál Hraničář, spolek
Prokopa Diviše 1812/7
400 01   Ústí nad Labem

Vstupné:od 200 Kč

Kontaktní osoba:L. Frajsová, 775 479 085 (skoly@hranicar-usti.cz)

Tagy