weby pro nejsevernější čechy

36. ročník Tour de Zeleňák

V sobotu 5. září startuje 36. ročník Tour de Zeleňák. Kapacita závodu je již z 50% naplněna. Pokud s přihlášením váháte díky nestabilní covidové situaci, tak se není čeho bát. V případě, že závod nakonec díky pandemii neproběhne, dostanete vaše startovné zpátky v plné výši! Na druhou stranu zase moc s přihlášením neotálejte. Bude-li nutné snižovat počet startujících, škrtat se bude od nejnovějších přihlášek. Věříme však, že k tomuto scénáři nedojde a tlačenice na startu bude v mezích normálu.

Tradiční trasa závodu letos dostala co proto. Díky celoroční rekonstrukci páteřní silnice Šluknovského výběžku není možné jet po léta zažitém okruhu, proto bude letošní Zeleňák „trochu“ improvizovat. Zas taková změna to ale není – přibudou 2 km a 23 výškových metrů na okruh. Poslední kopec bude možná trochu delší, ale o to krásnější krajinou a po skvělém asfaltu.
Velká sláva! Narodil se nový – a podle všeho velmi povedený – dres Tour de Zeleňák. Poděkovat za skvělou grafickou práci můžeme tradičnímu účastníku závodu, Petru Slavíčkovi. Ve stánku v průběhu celého závodního dne bude k vidění, k odzkoušení a také k objednání. Ve stejném stánku CykloTrener budou k mání také tradiční trika letošního ročníku a jiný potřebný cyklomateriál (bidony, ponožky, samolepy, atd).
Pokud nám celosvětová situace dovolí, můžeme se těšit na tradiční chlouby závodu – přímý přenos spolukomentovaný Petrem Benčíkem, který to má z Rumburku do svého rodiště už jenom přes kopec. Vypečený kulturní program do pozdních večerních hodin, na který díkybohu zůstává víc a víc vás, účastníků závodu. Možná přijde i vyhlášení výsledků… i když to loňské/dodatečné/listopadové předčilo všechna očekávání, ehm.. :-). Skvělá atmosféra rumburského náměstí po celý den a tak dále a tak dále.
Videomapa závodu zde
Tagy