weby pro nejsevernější čechy

Závod vodících psů 2020 Liberec

V neděli 6. září 2020 se v Liberci uskuteční Memoriál Simony Karlovcové – Neoficiální mistrovství ČR – 5. ročníku závodu vodicích psů.

Prohlásit o nějaké akci, že vyrostla z dětských střevíčků a přerostla rámec města svého vzniku není jednoduché. Každý rok se jednalo o velmi povedenou událost, perfektně organizovanou a smysluplnou. Ale je to prostě tak, že letos závod opustil Varnsdorf a uskuteční se v Liberci. A bude tento rok jediným s takovým zaměřením.

Záštitu organizátorům (spolku Život jde dál) udělili primátor statutárního města Liberce Ing. Jaroslav Zámečník, Csc. a náměstk hejtmana Libereckého kraje Mgr. Pavel Svoboda.


Závodu se účastní zrakově výjimeční a jejich věrní čtyřnozí služebníci z celé ČR. Připraven je bohatý doprovodný program pro celou rodinu, jehož vrcholem bude koncert nejen nevidomých umělců. Trojlístek rozhodčích tvoří Olga Mudrochová a Ludmila Hořejší z ELVA Help z. s. a Bára Heinzová Kaclíková.

Organizátoři slibují a vzkazují:

Krajské město nabízí pestrou paletu možností – od rušných křižovatek se signalizací až po eskalátory v obchodním domě. Trasa frekvence bude proto velmi zajímavá a dobře prověří schopnosti soutěžících párů.

Těšíme se na Liberec!

Život jde dál.
Děkujeme, že jdete s námi!

Tagy