weby pro nejsevernější čechy

Podzimní hry 2020 – atletika

Rok se sešel s rokem a varnsdorfské školy si v pátek 25. září 2020 daly dostaveníčko na stadionu v Kotlině.

Přivítalo nás sice horší počasí, než na jaké jsme si zvykli v průběhu měsíce září. To však vůbec neovlivnilo atraktivní atletické soutěže. Oproti loňskému roku byly soutěže ochuzeny o účast rumburského gymnázia, i tak jsme byli svědky výkonů tzv. na hraně jednotlivých závodníků. Často závodníci s vypětím všech sil, v touze po vítězství a solidním výkonu pro tým, doslova vpadli a upadli do prostoru cíle.

Již tradičně se nejvíce dařilo varnsdorfskému gymnáziu. Aby však na vítězství dosáhlo, museli jeho závodníci ze sebe „vyždímat“ maximum. Pohnula se nám také statistika rekordů, které sledujeme již celé desetiletí. Ve starším žactvu dominoval na trati 300 metrů Josef Tomašov (G VDF), který trať doslova prolétnul ve skvělém čase 39,9 s a vylepšil předchozí statistiku.

Na závěr byly vyhodnoceny nejen jednotlivé kategorie, ale také školy (chlapci x dívky). Důležité je připomenout, že atletické soutěže (kategorie staršího žactva) jsou součástí seriálu Podzimních her 2020, který má pokračování 8. října v plaveckém bazénu soutěžemi v plavání.

Podzimní hry 2020 jsou organizovány v rámci Dotačního programu Města Varnsdorf. Organizátorem a realizátorem všech soutěží je Základní škola Varnsdorf, náměstí E. Beneše.

ZŠ náměstí Varnsdorf

Výsledky:

Na webu ZŠ náměstí zde ->

Ostatní školy zatím nic, nebo neumím hledat

Rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, výsledky za rok 2015 ->, rok 2015 ->, rok 2012 ->

Tagy