weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do Šluknovského zámku

Je nám velkým potěšením, že po dlouhé odmlce Vás můžeme opět pozvat do Šluknovského zámku na nové dvě fenomenální výstavy, které budou k vidění od 26. června 2021 do konce září 2021.

Tou první je výstava podivuhodných klobouků a pokrývek hlavy, kterou pořádáme ve spolupráci s Muzeem Novojičínska, p. o. Nese název „Dámy a pánové, držte si klobouky!“. Muzeum Novojičínska je správcem patrně největší sbírkové kolekce klobouků a pokrývek hlavy na světě. K nám, do Šluknovského zámku, poputuje část jejich expozice, kde budete moci obdivovat až sedmdesát různých klobouků. Nebudou chybět klobouky našeho regionu – Clary-Aldringenů či Clam-Gallasů. Potrvá od 26. června 2021 do 24. září 2021.

Druhá výstava potěší nejen děti, ale i dospělé. Na zámku bude k vidění unikátní výstava kostiček z české stavebnice SEVA a VARIANT, nesoucí název „KOSTIČKOFEST aneb SEVA a VARIANT – český fenomén“. Nabídne unikátní expozici vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav KOSTIČOFEST Petra Šimra a výběr továrních sad těchto stavebnic. Uvidíte jeho nejnovější vlastní tvorbu, do které se řadí např. zvířata z pilotního projektu Noemova archa, ale také vlastní designová ediční řada „SEVA Armádní technika“. Pro ty nejmenší bude připravena velká herna se stavebnicemi SEVA a VARIANT. Potrvá od 26. června 2021 do 30. září 2021.

Obě výstavy budou zahájeny slavnostní vernisáží 25. června 2021 v 16:00 hodin, za přítomnosti patronů výstav pana Radka Polácha z Muzea Novojičínska a pana Petra Šimra ze Světa kostiček.

Těšíme se na Vaši návštěvu
Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy