weby pro nejsevernější čechy

Račte vstoupit do muzea!

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou se opět po čtyřech měsících otevřelo návštěvníkům. Ti by si neměli nechat ujít výstavy, novinky ve stálých expozicích, ale třeba i expozici na Kristiánově.

Aktuálně muzeum nabízí kromě stálých expozic tři výstavy, které dosud byly otevřené pouhých 14 dní v prosinci minulého roku. „DESIGNOVÁ 10⁰ mapuje přírůstky současného designu do muzejní sbírky za posledních 10 let,“ řekl hlavní kurátor muzea Petr Nový, „REFLEXE pak v muzejním krystalu představuje deset zajímavých sklářských umělců tří generací z různých koutů světa tvořících v České republice“. Poslední výstavou je pak KALEIDOSKOP VKUSU, kde je k vidění luxusní bižuterie ze světových výstav v době budování socialismu.

To ale není zdaleka všechno. V expozici skla je nově instalována komorní výstava „Skleněná jubilea“ připomínající kulatá výročí Stanislava Libenského, Vladimíra Kopeckého a Ludviky Smrčkové. Nezapomeňte také vyzkoušet unikátní exponát s QR kódem odkazujícím na virtuální muzeum. V přístavbě najdete nově svítidlo FROZEN, které darovala muzeu společnost Lasvit.

V měsíci červnu zahajujeme také provoz nejvýše položené stálé expozice v České republice, v památkově chráněné roubené chalupě, tzv. Liščí boudě), v zaniklé sklářské osadě Kristiánov v Jizerských horách“, informuje ředitelka muzea Milada Valečková. Objekt bude zatím zpřístupněn jen víkendově od 10 do 17 hodin, od 18. června pak bude otevřeno denně. Na návštěvníky čeká interaktivní expozice o historii sklářské výroby, program pro rodiny s dětmi, hledání pokladu čaroděje Tamanna, příjemné posezení u kachlových kamen a výběr z originálních suvenýrů.

Kontakt:
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
Marie Víšková, tel. 774 323 738, e-mail: marie.viskova@msb-jablonec.cz

Partneři
Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou, Nadace Preciosa, Crystal Valley

Hlavní mediální partner: Rádio RCL

Mediální partner Kristiánova: portál Propamátky

Pěkné dny přeje

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz

Tagy