weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – mladší minižáci U12 TJ Slovan Varnsdorf vs Slavoj BK Litoměřice (leden 2022)

Po všech možných obstrukcích, zákazech, opatřeních a odkladech se snad (doufejme, že ne opět jen na chvíli) rozjíždí sportovní sezóna. V sobotu 8. ledna 2022 zahájil trio basketbalových utkání ve sportovní hale tým mladších minižáků U12 TJ Slovanu Varnsdorf v sedmém kole oblastní soutěže skupiny A dvojutkáním s celkem Slavoj BK Litoměřice.

Kluci měli od první chvíle nad hostujícím soupeřem jasně navrch. I přes občasná zaváhání a lapsy, kdy si nechali protivníka v klidu uniknout přes celou palubovku až pod koš, dávali převahu najevo. Skóre za první čtvrtinu vyskočilo radostně vysoko. Před poločasem byl poměr košů ze strany soupeře poněkud stlačen, ale pořád to vypadalo dobře. Doufám tedy, že se neprojevila únava či vylepšená taktika litoměřických a domácí rozjezd udrželi. Druhé utkání se touto dobou ještě hraje, takže výsledky budou doplněny, až budou oficiálně známy z oddílového webu:

12:30 – 75 : 30  (30 : 8, 10 : 12, 24 : 4, 11 : 6)

Téměř dvouměsíční pauza od posledního zápasu nebyla v úvodu prvního utkání téměř znát. Slušná obrana a řada rychlých a úspěšných protiútoků přinesla uklidnění. Ve druhé čtvrtině se nám v obraně již tolik nedařilo. Výsledkem řady zbytečných chyb a výkon jednoho nepolapitelného hostujícího hráče byl vyrovnaný průběh druhé čtvrtiny. Ve svém kvalitním výkonu pokračovala první pětka i ve třetí čtvrtině a v závěru utkání se zlepšil i výkon druhé pětky. Solidní výkon celého družstva, v útoku se několikrát podařilo soupeře přehrát nacvičenými kombinacemi, ale máme ještě co zlepšovat. 

Body: Turánský 21, Pípa 13, Svatek 9, Vítek 8, Hrabák a Heteš po 6, Boháček a Micinský po 4, Martínek a Němec po 2, Salvetr, Zirm a Kouba 0.
Šestky:  20/10
Fauly: 4

14:30 – 76 : 33 (17 : 14, 23 : 6, 19 : 9, 17 : 4)

Ve druhém utkání se našim hráčům v první čtvrtině již tolik nedařilo. Nedůrazná obrana a ztráty v útoku umožnily hostujícímu celku držet krok. Obrat nastal po zlepšeném výkonu druhé pětky v obraně a toto zlepšení se projevilo i v nárůstu skóre. Stav v poločase byl v obou zápasech shodný 40 : 20. Ve druhém poločase již naši hráči nepřipustili zdramatizování vývoje utkání a po zásluze opět zvítězili. Úspěšných kombinací v útoku již bylo méně. Kluci bojovali, nelze upřít snahu, ale některé chyby a ztráty míče byly zbytečné a laciné. V příštích zápasech nás čekají těžcí soupeři venku (Liberec a Brandýs) a na přípravu máme týden resp. dva.

Body: Němec 15, Svatek 13, Pípa a Hrabák po 9, Turánský a Heteš po 8, Boháček 5, Zirm 4, Martínek 3, Vítek 2, Salvetr, Kouba a Micinský 0.
Šestky: 26/14
Fauly: 11

Tagy