weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol – plavání 2022

Poslední den soutěžení II. stupně varnsdorfských základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií se uskutečnil ve čtvrtek 9. června 2022 v plaveckém bazénu.

Plavání a závěrečné vyhodnocení celých her s předáním ocenění. A také příprava na skutečnost, že hry příští rok by měly vypadat jinak (viz příspěvek gymnázia).

Zhodnocení her ze ZŠ náměstí E. Beneše:

Výborný vstup do Olympiády pro druhý stupeň ZŠ se v úterý 7. června 2022 povedl žákům a žákyním naší školy. V první soutěži (florbal) podali jak chlapci, tak dívky vynikající výkon, který byl korunován i skvělým umístěním. Do dalších dnů chlapci vstupují z druhé pozice; dívky, který celý turnaj neskutečně odmakaly, z pozice první.

I v dalším hracím dnu (středu 8. června 2022 – turnaj v košíkové) se zaskvěly dívky – PRVNÍ MÍSTO. Gratulace. Kluci i přes velkou snahu na nejlepší nestačili a obsadili místo čtvrté.

Poslední den Olympiády byl opět ve znamení suverenity našich dívek, kterou potvrdily v plavecké soutěži – 1. místo. Po třech vítězstvích tak jednoznačně ovládly Olympiádu a zaslouženy převzaly cenu pro nejlepší tým. O moc pozadu nezůstali ani kluci. Výborným 2. místem v plavání zajistili škole celkové 2. místo v Olympiádě 2. stupně základních škol v kategorii chlapců.

Zhodnocení her ze ZŠ Východní:

Minulý týden proběhla tradiční sportovní olympiáda základních škol 2. stupně. Tuto dlouholetou sportovní akci pořádá sportovní komise města Varnsdorf.

V úterý 7.6. byla olympiáda zahájena florbalem. Turnaj proběhl ve Sportovní hale ve dvou kategoriích – dívky a chlapci.Naše děvčata obsadila 3. místo, když dokázala porazit v boji o „bednu“ ZŠ Edisonovu. Chlapci na tom byli podobně a také v zápase o stupínek vítězů porazili ZŠ Edisonovu a obsadili tak také 3. místo.

Ve středu 8.6. pokračovalo sportovní klání opět ve Sportovní hale a to basketbalem. U děvčat koncové umístění dopadlo stejně jako ve florbale – opět 3. místo. Za jejich výkony je nutno udělit velkou pochvalu, jelikož v týmu byly jen tři „baskeťačky“ a i tak si dokázala poradit se zkušenějšími týmy. Chlapci na tom byli o poznání lépe, jak se zkušenými hráči tak s celkovým výsledkem. Jediné na koho naše družstvo nestačilo byla tentokrát ZŠ Edisonova. A tak celkové 2. místo bylo sladkou tečkou na středečním dnu.

Ve čtvrtek 9.6. proběhlo závěrečné plavání ve varnsdorfském bazéně. Tentokrát naší školu reprezentovali jen 4 žáci (3 dívky a 1 chlapec). Zkušenosti Elišky Myslivcové bohužel nestačily a pro děvčata to tak znamenalo celkové 4. místo. Dobře rozjeté umístění měli chlapci, jelikož v plavání obsadil náš jediný zástupce (Jakub Vaněk) 3. místo. Proto pro nás bylo celkem zklamáním, že v celkovém umístění chlapci nakonec skončili až na 4. místě.

Škoda jen, že celkové vyhlášení proběhlo bez diváků a za zavřenýma dveřma.

Gymnázium Varnsdorf:

Ve dnech, kdy probíhal na gymplu klasifikační týden, se zároveň konalo poslední sportovní klání tohoto školního roku. Děkujeme všem žákům, kteří reprezentovali školu a zvládli zkoušky mimo termíny svých sportů. Mnohdy to nebyla snadná koordinace. Chlapci byli naprosto nepřekonatelní a vyhráli všechny disciplíny školní olympiády. Hrál se florbal, basket a naposledy v této soutěži se uskutečnilo plavání. Dívky dvakrát druhé, jednou třetí. Celkové druhé místo. Opět díky příspěvku města Varnsdorf získáváme pěkné peníze na sportovní vybavení. Příští rok plánuje sportovní komise města změnu. Místo plavání zařadíme fotbal, přehazovanou a basket nahradí streetball.

R. Holubářová, S. Hocko

Rok 2019 ->, rok 2018 ->, Rok 2016 ->

Tagy