weby pro nejsevernější čechy

Volejbal – krajský přebor starší žákyně U16 (neděle 18. 12. 2022)

V neděli 18. prosince 2022 ve varnsdorfské sportovní hale proběhl krajský volejbalový přebor starších žákyň kategorie U16.

Oficiální informační toky jsou stále na stejně mizerné úrovni, jak jsem se rozčiloval už před COVIDem. Přes obsazenost haly na webu Regie jsem se dopátral v hlubinách webu federace, že přebor se opravdu koná, že jde o 4. kolo a přihlášená družstva jsou:

01. TJ Zikuda Turnov
02. TJ Slavia Liberec
03. SK Ještědská Liberec
04. Vrtule Frýdlant
05. TJ Jiskra Nový Bor „A“
06. TJ Jiskra Nový Bor „B“
07. TJ Slovan Varnsdorf
08. TJ Sokol Mnichovo Hradiště
09. TJ Bižuterie Jablonec
10. TJ VK Dukla Liberec „A“
11. TJ VK Dukla Liberec „B“

Nicméně v rozpisu utkání už to taková hitparáda není. K přímému nalezení je tu jen „Skupina A“ a 3. kolo:

Po chvíli pátrání člověk omylem zjistí, že je tu přepínač skupin, ale po pravdě jako laik jsem nedokázal pochopit, k čemu vlastně slouží, protože skupin je tam A až H, a pak následují ligy 1. až 3. a jejich kola. Bez datumů, v jednotlivých detailech se různě křížící a opakující. Alespoň že v přehledu přímo u družstva je k vidění o málo víc:

Zda platí soupiska, to si odhadnout netroufám:

Jediným spolehlivým a srozumitelným přehledem mi tak byl rozpis přímo v hale:

Pár výsledků zápasů v galerii, to nejdůležitější ovšem je, že domácí holky prošly svou kategorií bez ztráty kytičky a posunuly se do 2. ligy:

O víkendovém klání informují zatím

Vrtule Frýdlant na FB:

Holky zahájily duelem se sestoupivším týmem z první ligy – Novým Borem A. A soupeře jsme pořádně zaskočili – v nejsilnější sestavě jsme nekompromisně podávali a v prvním setu bez potíží zvítězili. Pak se ale soupeřky rozehrály a utkání se vyrovnalo, Druhý set jsme trochu smolně prohráli v koncovce a v tie-breaku protivník využil psychické výhody a našim děvčatům nedal šanci. Nicméně první bod byl na kontě!

Do dalšího zápasu jsme prostřídali, aby si všechny holky zahrály. Bižuterie měla dnes formu a porazila jak nás, tak všechny ostatní ve skupině a zaslouženě zamířila do 1. ligy. My se v závěrečném duelu střetli v přímém souboji o udržení se ve 2. lize a tento souboj jsme jasně opanovali. Holkám se opět dařil servis a soupeře nutily k chybám také velmi dobrou hrou v poli a minimem chyb. Někdy vytáhly opravdu neuvěřitelné zákroky a za svou bojovnost byly odměněny vítězstvím na závěr turnaje.

TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou na webu:

Poslední turnaj starších žákyň v roce 2022 se konal ve Varnsdorfu. Po rozpačitém začátku holky neskutečně zabojovaly a s přehledem porazily družstva Frýdlantu a Nového Boru B. Rozhodující pro postup do 1. skupiny však byl až 3. zápas s dívkami Nového Boru A. První set byl sice velice dramatický, ale holky ho nakonec s převahou vyhrály. Opravdová „bitva“ však začala až v druhém setu, kdy se nám zranila výborná Terka Čičmancová. S improvizovanou náhrou holky set nakonec vyhrály 33:31!! Atmosféra, emoce, týmová hra, skvělá kapitánka, velká radost, dárečky a vánoční nálada – to vše ve „Vanďáku“ bylo. Na lednovém turnaji si tak mohou naše dívky zahrát s nejlepšími družstvy soutěže – Turnovem a Duklou A. Celé družstvo přeje Terezce, aby její zlomený prst byl brzy v pořádku.

Krajská soutěž starších žákyň 2019 ->, Starší žákyně – kvalifikace Český pohár 2019, neděle ->, Starší žákyně – kvalifikace Český pohár 2019, sobota ->, Starší žákyně – Finále krajské soutěže volejbalu kadetek 2017 ->

Tagy