weby pro nejsevernější čechy

Pozvání na kulturní akce ve městě Šluknov

Srdečně vás zveme na nejbližší kulturní akce ve Šluknovském zámku.

Můžete se těšit na:

Koncert vážné hudby „Quasi Trio“, který se uskuteční ve středu 15. března 2023 od 19 hodin. Vystoupí mladí umělci David Šimeček – klarinet, Judita Škodová – violoncello a Kateřina Ochmanová – klavír.

Městská knihovna ve Šluknově pořádá ve Šluknovském zámku ve čtvrtek 16. března 2023 od 16.10 hodin „Čtení pohádek“. Děti se mohou zaposlouchat do vyprávění českých pohádek a rodiče si mohou odpočinout v Cukrárně Bea v přízemí zámku.

Pokračujeme v sérii cestovatelských besed, tentokrát se podíváme do Mexika. O krásné zemi s indiánskou minulostí, aztéckými památkami, koloniálními paláci, bílými karibskými plážemi a skvělou kuchyní bude vyprávět MUDr. Petr Straka. Budeme se těšit na vaši návštěvu v úterý 28. března 2023 od 18 hodin.

Zveme vás na velikonoční odpoledne

Blíží se Velikonoce, svátky jara, pojďme si je společně užít. Srdečně vás zveme v sobotu 1. dubna 2023 od 14 hodin do Šluknovského zámku. Začneme pohádkou „POHÁDKA ZE DVORKA“, kde hlavními postavami, jak už název napovídá, jsou kohoutek a slepička. Po divadelním představení bude připraven animační program. Děti a vychovatelé ze školní družiny místní základní školy připravují soutěže a hala zámku se opět přemění ve výtvarnou a tvořivou dílnu, kde si budete moci vyrobit různé velikonoční a jarní dekorace.

Do Šluknovského zámku po delší době zavítá Divadelní soubor Hraničář s divadelní hrou Michaely Doležalové a Romana Vencla „Královny“. Děj: 3 ženy, 3 generace, 3 osobnosti – a všechny shodou okolností několik dní na jednom lázeňském pokoji. Tři ženy, byly v nedávné době vystaveny zlomovým životním okamžikům a teď stojí před nelehkým úkolem – naučit se žít své nové životy… Hra Královny je plná humoru, ze kterého občas mrazí v zádech. Tragikomedie propojená hudební zpovědí i sloganem: „Kde je humor, je i naděje.“ Hrají (a zpívají): Eliška – Katka Nedvídková, Johana – Tereza Rauch a Zita – Marta Papežová.

Divadelní představení se uskuteční v pátek 14. dubna 2023 od 18 hodin. Svá místa si z kapacitních důvodů rezervujte předem na níže uvedených kontaktech.

Kromě uvedených kulturních akcí můžete v současné době ve Šluknovském zámku navštívit i tyto výstavy:

· „Zámecká zbrojnice“ do 23. června 2023

· Výtvarné práce dětí ZŠ J. Vohradského Šluknov do 31. března 2023

· „Obrazy Martina Vencla a Magdalény Jettmarové“ do 30. dubna 2023

Těšíme se na setkání s vámi

Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy