weby pro nejsevernější čechy

Okresní kolo Odznaku všestrannosti – Sazka olympijský víceboj 2023

Ve středu 5. dubna 2023 se ve Sportovní hale ve Varnsdorfu konalo okresní kolo Sazka olympijského víceboje – odznaku všestrannosti.

Jako už několikrát i letos s výjimkou běhu vše uvnitř. Kde jsou doby konání v Kotlině za svitu slunce a v teple. Prý ale padl rekord, přes 300 přihlášených závodníků. 18 družstev z následujících škol (pokud se nepletu, leckteré se tu objevily poprvé):

Gymnázium Varnsdorf
ZŠ Rumburk U nemocnice
Gymnázium Rumburk
ZŠ Varnsdorf Edisonova
ZŠ Rumburk Tyršova
ZŠ Děčín IV, Na Stráni
ZŠ Varnsdorf Východní
ZŠ Krásná Lípa
ZŠ Jiříkov
ZŠ Dolní Podluží
ZŠ Malšovice
A k tomu ještě jednotlivci ZŠ Pastelka Rumburk (nesestavila kompletní družstvo)

Disciplíny jako vždy (trojskok z místa, hod medicinbalem, skok přes švihadlo, kliky a volitelná disciplína běh 1 km nebo dribling).

Výsledky:

vysledky-ok-decin-2023-komplet

ZŠ Edisonova VDF:

10. 04. 2023 – Ve středu 5. 4. 2023 se ve Sportovní hale Varnsdorf konalo okresní kolo soutěže Sazka Olympijský víceboj – Odznak všestrannosti olympijských vítězů “OVOV”.

Naše škola je tradičním účastníkem a v loňském roce jsme zásluhou Filipa Hanzalíka měli svého zástupce v celorepublikovém finále. Měli jsme tedy na co navazovat.

Již od začátku školního roku byli žáci seznamování s jednotlivými disciplínami a v rámci rozvíjení všestranných pohybových dovedností byli též průběžně testováni. Disciplíny, které byly vybrány pro okresní kolo byly 3-skok, švihadlo, hod medicinbálem, kliky a volitelně běh 1000m nebo driblink.

No, ještě než napíši výsledky, chci se zmínit o skvělé organizaci ze strany OVOV i Gymnázia Varnsdorf, kdy velká zásluha patří panu učiteli Stanislavu Hockovi. S účasti přes 300 žáků a žákyň se jedná o rekordní okresní kolo v rámci celé ČR.

Do závodu nastoupilo za naši školu celkem 38 žáků. Nominováno bylo 42, bohužel někteří na poslední chvíli svou nominaci odřekli. No a nyní, závěrem chci pogratulovat postupujícím do Krajského kola, které se bude konat dne 4. 5.2023 v Klášterci nad Ohří. Těmi jsou Filip Hanzalík, Nikola Nováčková, Sebastian Mádl, Lukáš Pípa, Ella Němcová, Ema Chládková.

Postupovali pouze první 2 v pořadí. Bohužel jsme měli v mnoha ročnících i třetí místa.

Mgr. Martin Hamada, Nikola Badíková

Ve čtvrtek 13. dubna 2023 se na GB Gymnázia VDF objevilo:

Ve středu 5. 4. 2023 se konal okresní přebor v Sazka olympijském víceboji za účasti 300 dětí z jedenácti škol. Naše družstvo ve složení T. Bučková (vítězka své kategorie), E. Urbanová (stříbrná ve své kategorii), M. Cipriánová, G. Čepeláková, A. Urban, M. Kout, T. Hrabal a M. Hanzalík vyhráli v konkurenci osmnácti týmů a postupují do krajského kola. Dále si vybojovaly postup T. Drančáková, V. Krausová, N. Kalvachová a K. Eliášová. Velké díky za vynikající reprezentaci školy!

Rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2013 ->

Tagy