weby pro nejsevernější čechy

Pozvání na šluknovský zámek

Zveme vás na nové výstavy ve Šluknovském zámku.

Letní turistická sezóna nám skončila a s ní skončily i výstavy, které byly na zámku umístěné a dělaly radost především rodinám s dětmi. S nástupem podzimu otvíráme ve Šluknovském zámku další tři nové výstavy výtvarného charakteru a já bych vás ráda touto cestou na ně pozvala.

Již v sobotu 7. října 2023 zahájíme v 15:30 hodin slavnostní vernisáží výstavu děčínského uměleckého seskupení „Spolek tvůrčích optimistů Z ledu ven“. Jejich tvorba obsahuje obrazy, fotografie, plastiky a šperky. Vernisáže se účastní nejen samotní autoři, ale i Základní umělecká škola Šluknov, která vernisáž zpříjemní hudebním doprovodem. Výstava potrvá do 30. listopadu 2023.

STO Z LEDU VEN

O týden později, tedy v sobotu 14. října 2023, slavnostně zahájíme v 16 hodin prodejní výstavu perokreseb a akvarelů „Nápady z mé duše“ paní Zuzany Kočišové. Zuzana Kočišová je duší výtvarník. Jak autorka sama říká, je také bohémem, naivním bláznem a snílkem, co má potřebu a touhu zkusit vše možné a nemožné. Kreslí a maluje čím dál víc, neboť večery s tužkou či barvami, dobrou muzikou a sklenkou vína mají pro ni čím dál větší kouzlo. Přijďte se sami přesvědčit, že její nápady mají svou duši a kouzlo zároveň. Úvodního slova se ujme spisovatel, dramatik, básník a novinář Rostislav Křivánek. Výstava potrvá do 22. prosince 2023.

Plakát (1)

V pátek 20. října 2023 za přítomnosti autorky výstavy malířky Doreen Marie Schöngart a hudebního doprovodu „Varnsdorfské Náhodou“ zahájíme v 17 hodin výstavu obrazů „Mé slovanské srdce“. Malby a kresby byly vášní pro Doreen Marii již od útlého věku. Maluje vlast, české a slovanské krajiny, se kterými se cítí spjata. Schopnost zachytit zvláštní okamžik na plátně, kdy světlo dodává krajině její vlastní jedinečnou náladu, která se mění v závislosti na ročním období a denní době, je umělcovým darem. Výstava potrvá do 30. prosince 2023.

Plakát

Tolik uměleckých děl pod jednou střechou se jen tak nevidí.

Těšíme se na Vaši návštěvu
Jitka Schneiderová
Regionální informační centrum Šluknov
Zámecká 642, 407 77 Šluknov
E-mail: ic@mesto-sluknov.cz
www.mestosluknov.cz

Tagy