weby pro nejsevernější čechy

Volejbal – Krajský přebor kadetek a juniorek U18, U20, U22 (listopad 2023)

Po mladších kolegyních v neděli 26. listopadu 2023 varnsdorfskou sportovní halu obsadily holky starší, proběhl tu krajský (liberecký) přebor juniorek a kadetek ve volejbale (počítám-li dobře, 4. kolo kategorií U18, U20, U22.

Dostupné info se stejně jako na začátku roku týká jen kategorie U22:

Nejspolehlivějším zdrojem informací je tedy opět rozpis přímo na místě:

Na webu volejbalové federace toho tradičně k vidění moc není, opět jen v kategorii U22:

Vrtule Frýdlant na FB hned v neděli:

Naše kadetky vyrazily v neděli do Varnsdorfu na druhou ligu. Hned v prvním zápase proti Mnichovu Hradišti holky zabrnkaly na nervy našemu trenérovi. První set jsme jednoznačně ovládli a ve druhé polovině se na hřiště dostala i naše druhá nahravačka (věkem starší žákyně) Nelča Capuličová. Ovšem ve druhém setu se nám nedařilo a koncovku jsme nezvládli. Začátek tie-breaku byl až strašidelný a prohrávali jsme 3:8! A pak ještě 9:13! Na podání se dostala Leuška Gavendová a otočilo jsme to na 15:13, parádní obrat. Po pauze nás čekal Turnov, který nás ovšem jednoznačně přehrál a prohráli jsme 0:2. V posledním zápase se Schrödingerovým institutem jsme bojovností vyhráli první set. V tom druhém jsme měli stále navrch, bohužel na konci setu jsme se zadrhli a nedokázali jsme využít čtyřbodového náskoku a nakonec prohráli. Tie-break byl asi ovlivněn nešťastnou prohrou ve druhém setu a nedokázali jsme se pořádně zkoncentrovat.I tak všechny holky chválím!

Výběr fotek pro Vrtule ->

Beach Volley Vratislavice dopoledne -> a odpoledne ->

Bižuterie Jablonec na webu:

Po hodně náročném dni, cestou počínaje a množstvím zápasů konče, jsme si z Varnsdorfu přivezli krásná první místa ve skupinách. Béčko splnilo svůj úkol neohřát se ve 3. lize a po třech výhrách postoupilo do 2. ligy. Po dvou výhrách 2:0 nad Varnsdorfem a Doksy porazilo v tiebreaku Duklu. Osvědčilo se mládí a Terka s Eliškou ze starších žákyň týmu výrazně pomohly. Áčko válcovalo jeden tým za druhým a neztratilo jediný set ze čtyř zápasů. Po jasných výhrách nad Českou Lípou a Slávií se porvalo s Vratislavicemi, se kterými svedlo vyrovnaný boj a pěknou volejbalovou podívanou. Oslabený Nový Bor byl už pouhou třešinkou na dortu, která nás posunula opět do čela Krajského přeboru. Holky předvedly chuť vyhrát a týmovost…….jedeme dál!!!!

Volejbal TJ Sokol Mnichovo Hradiště na FB:

V neděli se poprvé ve druhé lize KP představily juniorky B. Z 11 nominovaných nakonec odjelo jen sedm hráček. Na úvod je čekal soupeř z kvalifikace Frýdlant. Po zakřiknutém výkonu v prvním setu se ve druhém rozehrály k dobrému výkonu, ve kterém pokračovaly prakticky až do konce tie-breaku. Od stavu 13:8 už ale bodoval jen soupeř, i když jsme měli dost možností k zisku bodu. Vzhledem k dalšímu vývoji jsme tak byli jen dva body od udržení. Zápas proti Schroedingeru měl opačný průběh. Dobrým výkonem jsme získali první set, druhý byl ještě celkem vyrovnaný, ale tie-break ovládl soupeř. Turnov B si vítězství pohlídal hlavně díky dobrému servisu. K udržení chybělo hodně málo, zápasy v této skupině jsou určitě přínosnější než nižší liga.
Sestava: Péťa, Linda, Lucka, Kája Blažková, Natálka, Bára, Kája Vlková

Tagy