weby pro nejsevernější čechy

Vánoční turnaj v řecko-římském zápase (Varnsdorf, prosinec 2023)

V sobotu 9. prosince 2023 patřila sportovní hala ve Varnsdorfu zápasníkům.

Oddíl řecko-římského zápasu při TJ Slovan Varnsdorf uspořádal druhý ročník vánočního turnaje.

Oddíl zápasu na FB:

V sobotu 9.12.2023 jsme jakožto domácí oddíl pořádali poslední zápasnický turnaj tohoto roku. Druhý ročník turnaje se těšil velké oblibě a tak jsme přivítali celkem 78 zápasníků a zápasnic celkem z 8 oddílů z České republiky. Turnaj přišla zahájit legenda varnsdorfského zápasu pan Jan Durec. K vidění byly krásné boje. Za Varnsdorfský oddíl nastoupilo 17 svěřenců. Pro Alexe Málka, Jakuba Nováka, Markétu Bubna-Litic a Lukáše Žďárského šlo dokonce o první turnaj. Reprezentovali nás i naši čerstvě vyhlášení sportovci roku Leona Sorádová a Jáchym Vaněk. Avšak jedinou zlatou medaili vybojovala, a opravdu vybojovala v neskutečných soubojích se svou soupeřkou Marie Šindelářová. Dále jsme jako oddíl získali sedm stříbrných medailí (Dvořák M., Hrabčák, Kohoutová, Dvořák T., Bubna-Litic, Samek, Vojta), pět bronzových medailí (Málek, Novák, Donátová, Sorádová, Lorenc). Bez diplomu za účast nezůstala ani čtveřice čtvrtých míst (Slinták, Žďárský, Vaněk, Bjaček). Všechny tyto úspěchy nám jako oddílu nakonec přinesli velmi pěkné 4. místo, jakožto oddílu. Mezi takovými oddíly, jako jsou například Teplice, Kladno, Chomutov či Chrastava jsme se určitě neztratili. Díky za možnost uspořádání tohoto turnaje patří městu Varnsdorf, které nás podpořilo svým dotačním programem a za cenné dary děkujeme sponzorům (Samat, pivovar Kocour, Retos, 102Shop, cukrárna Bea, pizzeria Kristiano, František Hrabčák).
Rádi bychom touto cestou poděkovali za přízeň všem našim příznivcům a především rodičům všech našich svěřenců za podporu, velmi si toho vážíme a těšíme se na další rok plný tréninků a zápasnických turnajů.
Za oddíl zápasu
Petra Danková
trenérka

Wrestling Kladno na FB:

Poslední letošní akcí byla naše účast na Vánočním turnaji přípravek ve Varnsdorfu. V konkurenci 78 mladých zapasniků z 8 oddílů se našich 10 borců rozhodně neztratilo. V rámci turnaje jsme vybojovali celkem 28 utkání, z nichž 24 vítězných. Výkony našich nejmladších zápasníků byly odměněny ziskem 8 zlatých, 1 stříbrné a 1 bronzové medaile. V soutěži družstev jsme obsadili výborné 3.místo. Všem našim borcům patři velké poděkovaní a snad ty výkony viděl i Ježíšek a zohlední to o Štědrý den.
Konečné výsledky:
C25kg Maršálek Denis………1.místo
C26kg Bäuml Adam………….1.místo
C30kg Hoďák Jáchym………1.místo
B28kg Petrák Šimon…………1.místo
B30kg Janata Antonín………1.místo
B30kg Bäuml Karel…………..2.místo
B43kg Rais Michael………….1.místo
A42kg Hoďák Štěpán……….3.místo
A50kg Packová Simona……1.místo
A60kg Konšin Luka………….1.místo
Rostislav Pinkas
Trenér zápasu

Rok 2022 ->

Tagy