weby pro nejsevernější čechy

Vánoční turnaj mladších žáků v ledním hokeji (Varnsdorf 2023)

V pátek 29. prosince 2023 na zimním stadionu proběhl po turnaji starších žáků také Vánoční turnaj mladších žáků v ledním hokeji.

Oficiální zpráva:

29. 12. 2023 se na domácím ledě uskutečnil Vánoční turnaj mladších žáků. Do Varnsdorfu zavítala družstva HC Huskies Teplice, HC Verva Litvínov, HC Slovan Louny a KSW Icefighters Leipzig.

Týmy, které patří k nejlepším ve svých soutěžích, tak na varnsdorfském ledě předváděly pohledný rychlý hokej. Družstva odehrála celkem 10 vyrovnaných zápasů a po celodenním hokejovém maratonu byl kolem 20:00 znám celkový vítěz. O třetím místě se rozhodovalo až v úplném závěru turnaje, kde díky vyhrané první půlce domácí Vikingové zdramatizovali boj o bronz. Bohužel v poslední částí již Vikingům došly síly a tak poslední cenný kov bral soupeř z Loun.

Celkové pořadí turnaje:
1. místo – HC Huskies Teplice
2. místo – HC Verva Litvínov
3. místo – HC Slovan Louny
4. místo – HC Vikings Varnsdorf
5. místo – KSW Icefighters Leipzig

Svět je zvláštní a FB obzvláště. Je to pár let, kdy na sociální síti proběhlo křížové tažení proti profilům, založeným jako soukromé, osobní, a přitom sloužícím nejrůznější organizacím. Dnes je to zřejmě jedno, znám spousty takových, co mají přímo v názvu jméno organizace-oddílu-služby a přitom nejde o „firemní“ profil. S tím je pak spojen fakt, že pokud takový profil třeba i na nějakou akci založí událost, vnější svět nemá šanci se to dozvědět. A k tomu ještě fakt (nevím, zda to tak ne-funguje všem, či jsem jen výjimka), že i když se na onen profil podíváte cíleně, seznam událostí je prázdný. I když prokazatelně existují. Vidím je jen tehdy, pokud někdo z mého okruhu onu událost označí Zajímá/Zúčastním se. Ovšem i tehdy je potřeba mít štěstí – pokud se to neukáže v příspěvcích aktuálně, je marné hledat zpětně na profilu onoho daného – protože tam to pak už prostě vidět není…
Takže se mi podaří některé věci zachytit v podstatě jen omylem, náhodou.

V kategorii mladších žáků se účastnilo více (asi 5) týmů než před dvěma dny. Jako první na led nastoupili domácí proti Teplicím. Někteří z hostů převyšovali Vikingy až o dvě hlavy, a na výsledku to bylo dost znát. První část 1:3, druhá 0:5.

VDF

Soupiska teplických je na webu dělena na Mladší A a B, ovšem jmenný seznam je v podstatě týž. Nejprve tedy A, pak pro jistotu B. Kdo dorazil v reálu k nám na zimák, nemám tuchy:

Teplice A


TEPLICE B



Další zápas Litvínov vs Louny. Litvínov v první části nedal Lounům šanci, byť rozdíl nebyl tak markantní – 2:0.

Čert aby se v soupiskách Litvínova vyznal. Na rozdíl od ostatních na webu nejsou jednoznačně mladší žáci, nýbrž třídy. Podle roku narození u ostatních týmů nejspíš tedy 6. třída, čemuž odpovídá značení na webu Loun:

Litvínov


Louny




Do haly jsem se vrátil později ještě jednou. Proti odkudsi staženému plakátu chyběla Bílina, místo ní tu byli IceFighters Juniors Leipzig, kteří se utkali nejprve s Vikingy. Tentokrát domácí hosty jasně přebruslili, zahraničnímu týmu se v první půli zadařilo jen jedinkrát až skoro ke konci – 6:1.

Tagy