weby pro nejsevernější čechy

Slavnostní otevření naučné stezky v Kyjovském údolí

V sobotu 27. dubna 2024 se v odpoledních hodinách konalo slavnostní otevření nové naučné stezky údolím říčky Křinice Všemi smysly.

Počasí akci nahrálo, po předchozích dnech konečně přijatelně. Zájem byl solidní, dorazila i početná mládež, zhusta dle pozvánky vybavená odrážedly a koloběžkami. Při komentovaném putování údolím zazněla mnohá zajímavost (třeba i takový detail, že jsou obnovovány původní patníky u této silnice, po níž jezdíval autobus do Drážďan). Samotná naučná stezka je odzkoušena jako vhodná i pro vozíčkáře. U jednotlivých různorodých zastavení nejsou klasické infotabule, ale pouze QR kódy pro zobrazení příslušných textů. Jak zaznělo v úvodním slově před stříháním pásky, podoba naučné stezky není definitivní. V plánu je ještě leccos přidat a vylepšit, zvažuje se dokonce její prodloužení až za hranice, do oblasti NP Saské Švýcarsko. Po ochutnávce regionálních potravin u Turistického mostu následovala pro přítomné děti soutěž v hledání medvědího pokladu.

Report Českého rozhlasu Sever ->

Fotodokumentace NP ->

Někdy se v rodině shodneme:

A to se ještě -miw- veřejně zdržel komentáře, proč třeba nebylo moderní techniky užito k tomu, aby aspoň texty byly k dispozici dvojjazyčně (když se navíc mluvilo o možném překročení hranice).

Tagy