weby pro nejsevernější čechy

Olympiáda základních škol 1. stupně – florbal 2024

Olympiáda I. stupně základních škol ve Varnsdorfu pokračovala ve čtvrtek 16. května 2024 ve sportovní hale v režii ZŠ a MŠ Bratislavská tradičním turnajem ve florbalu.

Hrací systém nezměněn – rozděleno na mladší (1.-3. třída) a starší (4. a 5.) žáky. Na ploše 3+brankář a v každé sestavě povinně alespoň jedna holka. Hrací čas prodloužen, přihlášeno bylo málo škol.

ZŠ Náměstí:

Varnsdorf, sportovní hala, 16. 5. 2024

Týmy: ZŠ Bratislavská, ZŠ náměstí E. Beneše, ZŠ Edisonova, ZŠ Východní

Mladší kategorie (1. – 3. ročník) – Šeráková Anna, Drančák Jan, Reichert Adam, Grafková Eliška, Zavadský Filip, Zachariáš Max, Bláha Hugo

Starší kategorie (4. – 5. ročník) – Sorád František, Šolc Tomáš, Dulanský Filip, Němečková Andrea, Hocko Martin, Langerová Tereza, Hofhansl Jan, Hercik Jakub, Dubovecký Albert, Kafková Noemi

Dne 16. května se naše škola zúčastnila florbalového turnaje, který tradičně pořádala ZŠ Bratislavská. Tento turnaj byl součástí olympiády 1. stupně, což všechny týmy motivovalo k podání těch nejlepších výkonů. Florbalová soutěž byla rozdělena na dvě věkové kategorie – mladší žáci (1. – 3. ročník) a starší žáci (4.–5. třída). Do turnaje jsme vložili veškeré úsilí, které nám přineslo úspěch v podobě velmi pěkných umístění.

Naše mladší žáky čekaly tři zápasy. První zápas se jim bohužel nepovedl podle představ a utrpěli porážku se ZŠ Bratislavskou. Tento neúspěch však týmu neubral na odhodlání. Rychle se vzpamatovali a předvedli skvělý výkon v následujících zápasech. Díky jejich úsilí a skvělé týmové práci se jim podařilo vyhrát další dva zápasy, což jim nakonec zajistilo krásné druhé místo. Pro některé žáky to byl vůbec první florbalový turnaj, přičemž obzvláště výborně se předvedli naši nejmladší z 1. třídy. Jejich nadšení a chuť do hry dokazovaly, že je florbal baví a turnaj si užívají. Jsme na naše mladší žáky velmi hrdí a věříme, že je tento turnaj motivoval k dalším sportovním úspěchům. Starší žáci ukázali, že jsou nejen dobře sehraní, ale také odhodlaní zvítězit. S jasným náskokem a skvělým výkonem vyhráli a zajistili si tak místo na stupínku nejvyšším. Žáci si odnesli nejen ocenění v podobě poháru a sladké odměny, ale také pocit hrdosti a radosti z dosaženého úspěchu. Nyní se všichni těšíme na nadcházející atletické závody, které rozhodnou o celkovém vítězi olympiády 1. stupně.

Všem zúčastněným patří velké poděkování za reprezentaci školy.

Blanka Plocarová

ZŠ Východní:

Ve čtvrtek 16. 5. 2024 pokračovala Olympiáda škol 1. st. florbalem. Žáci byli rozděleni do dvou kategorií – mladší (1. – 3. třída) a starší (4. – 5. třída). Pro mladší byl turnaj první zkušeností s reprezentací školy. Všichni se s tím poprali na výbornou a bylo z toho celkové 3. místo.

Starší družstvo bojovalo do poslední chvíle o 1. místo, které bohužel po remíze s Bratislavskou nevyšlo. I když jako jediní porazili ZŠ Náměstí E. Beneše, při závěrečném sčítání muselo dojít ke sčítání gólů, a tam byli žáci druhé školy o pár gólu šťastnější. Starší se tak umístili na konečném 2. místě.

Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy a budeme držet pěsti ve čtvrtek 23. 5., kdy proběhne poslední kolo olympiády na atletickém stadionu.

Zatím žádná ze zúčastněných škol ani čárku, takže výsledky viz foto.

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy