weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2024 – házená

V úterý 4. června 2024 pokračovaly Letní sportovní hry pro 2. stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií u varnsdorfské sportovní haly házenou.

S nově zařazenou disciplínou do sortimentu her se koketovalo před dávnou dobou v samostatném školním turnaji.




ZŠ Východní:

V úterý 4. 6. 2024 odstartovala Olympiáda Základních Škol házenou. Tento tradiční český sport byl pro spoustu žáků novinkou. Předváděné výkony byly hodny potlesku a i když málo který tým měl víc jak jednoho nebo dva házenkáře byl tento sport přijat velmi pozitivně a žáci se již těší na příští rok, že bude opět zařazen. A pro naši školu tento turnaj skončil 2x 5. místem.

Gymnázium Rumburk:

Tak jako o týden dříve studenti vyššího gymnázia se žáci a žákyně nižšího gymnázia účastnili ve dnech 4.-6. června 2024 třídenního sportovního klání, které bylo ukončením série soutěží zvané Olympiáda ZŠ. Tato soutěž je určená žákům základních škol a osmiletých gymnázií z Varnsdorfu a okolí. Již na jaře proběhly soutěže ve šplhu a florbalu a nyní se naši žáci účastnili házené … 

Házená – dívky: 3. místo, chlapci: 1. místo

Mgr. Kamila Veselá

ZŠ náměstí E. Beneše:

Dnešní den se nesl ve znamení sportu, když se základní školy utkaly v házené v rámci Olympiády základních škol. Turnaj se odehrál na venkovním hřišti za sportovní halou ve Varnsdorfu, kde se sešlo celkem 5 chlapeckých a 5 dívčích týmů. Náš chlapecký tým předvedl povedené výkony, když dokázal dvakrát zvítězit. Bohužel, štěstí jim nepřálo ve všech zápasech a dvakrát museli přijmout porážku. Přesto se chlapci umístili na solidním 3. místě. Dívčí tým naopak zazářil v plné síle. Naše dívky dokázaly všechny své zápasy vyhrát a zaslouženě se umístily na skvělém 1. místě! Celý turnaj proběhl v poklidné a přátelské atmosféře a všichni zúčastnění si zaslouží velkou pochvalu za své výkony a nasazení. Olympiáda bude mít pokračování ve středu 5. 6. streetballem. Své dovednosti opět poměří jak dívky, tak chlapci. Ve čtvrtek 6. 6. nás čeká poslední část olympiády – dívky budou soutěžit ve volejbale a ringu, zatímco chlapci se utkají v malé kopané.

Bc. Patrik Klouda

Tagy