weby pro nejsevernější čechy

Slavnosti města Varnsdorf – sobota 22. 6. 2024

Po včerejším hudebním večeru propukl v sobotu 22. června 2024 na několika místech hlavní program Slavností města Varnsdorf.

Ještě dopoledne to vypadalo na průšvih. Počasí se ale smilovalo, a ač občas fouknul studený závan, celé odpoledne bez kapky deště a ve slunečních paprscích.

Loni jsem konstatoval, že pochodové cvičení. A letos na tom nic neměním. Je to trochu opruz, neustále hlídat hodinky a capat sem tam. I s vědomím, že jsem asi jediný, kdo to tak měl. Protože masová většina „Buřty a pivo a nenávist“, takže stačí stánky na náměstí. Ovšem jak jsem byl informován na místě „Hele, kde jsou lidi? Nepřišli ani na Noida, vždyť my jsme ani nestáli frontu na langoše…“ Z obrázků něco vybráno a pak ještě promazáno, aby při jejich prohlížení nikdo neumřel věkem a nudou.

Je trochu zvláštní, že nikoho při sestavování programu nenapadne, že v nejdelší den v roce může čistě náhodou být světlo ještě i ve 21 hodin a je pak nutno operativně posunout začátek ohňové podívané alespoň o 45 minut.

Souběžně byly Svatojánky, z těch jsem viděl fotek jen pár. Ale schválně si najděte něco ze Slunovratu v Benešově nad Ploučnicí…

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->

Tagy