weby pro nejsevernější čechy

Strom na náměstí v Rumburku už svítí

Staronový starosta pronesl v sobotu 29. 11. svůj první proslov k rumburským domorodcům i přespolním. Dva dny po jmenování do funkce se Jaroslav Sykáček ujmul mikrofonu, když na Lužickém náměstí slavnostně rozsvěcoval vánoční stromek.Foto: Jakub Trmal Už od poledne probíhal na náměstí všelijaký program, těsně před rozsvícením vyhrávala kapela City music. Tato parta hrála koledy v občas dost strašidelném podání, ale proti gustu žádný dišputát.

Celkově neměl zvukař dobrý den, protože slyšet bylo maximálně na lavičkách u pódia. Když jste stáli u stromku, nebyla šance rozumět souvislému textu. Proto se taky naší redakci nepodařilo zjistit, co hezkého Sykáček pronesl. Každopádně okolo půl páté začalo odpočítávání. Když se došlo do „teď“, už tak nějak klasicky se drahnou chvíli nic nedělo a pak najednou „jé“-efekt. Strom se rozsvítil a Vánoce 2014 jsou odstartovány.

 JT 9908
Starosta Sykáček na pódiu pronáší svou řeč. (Foto: Jakub Trmal)

Stromek to je tentokrát pěkný a vedení města bylo střídmé, žádná přeplácanost, jen jedna barva ozdob a světel. Možná nějaká narážka na obměnu radnice, kdo ví. Každopádně v jednoduchosti je krása, tudíž se to povedlo. Okolo stromečku je kolečko dovezeného sněhu, abyste si ty Vánoce opravdu dokázali představit.

Po rozsvícení zazpíval Marek Relich a následně Bohuš Matuš. Náměstí bylo plné stánku, v rohu se krčil živý betlém, takže vše v naprostém pořádku.

Fotografoval Jakub Trmal: