weby pro nejsevernější čechy

Čecháčci se vrací do historie (Zpívá celá rodina)

Chtěla jsem si odpočinout, takže jsem si pustila oddechovou Terapii na HBO, v tom mě ale kontaktoval rozesmátý kamarád s tím, ať se kouknu na ČT 1, že prý prostě tu komedii Zpívá celá rodina musím vidět. Sotva to zapnu, nestačím se divit. Komedie, to je možná nesprávné slovo. Když jako první slyším uši rvoucí vokál ,,Jááá“ a potom srdceryvně podané ,,už dvanáct dní,“ napadá mě pouze slovo šaškárna.
Televizní pořad Zpívá celá rodina má kořeny v 70. letech minulého století a Česká televize ji od ledna roku 2015 (sakra, čtyřicet let poté) znovu oživila. Proč se tato podivuhodná soutěž vrací po tolika letech? Napadá mě jediné – Čecháčci se opět nostalgicky chtějí vracet do historie.
Důvod, proč se nějaká rodinka hudebních amatérů přihlásí, je mi neznámý. A pokud tam ještě předvede celkem sebejisté vystoupení s tóny, které se velmi vzdáleně podobají tónům čistým, aby je potom parta ?odborníků? utvrdila v tom, že zpívají úžasně, to už vysvětlení nemá. To ti lidé myslí vážně? Je možné, že zpívání u táboráku jim holt nestačí. Tam dostanou maximálně špekáčky s hořčicí, ale pozor – v této soutěži jsou dokonce obodováni a hrají o dovču v Řecku, paráda.
Moderátor hýří vtipem (haha) a obecenstvo se mu směje, rodinka soutěží, nadšeně zpívá a prý do toho dává, co jen může, zatímco já zuřivě klepu do iPadu tenhle článek. A jsem přesvědčena, že nejsem sama, kdo tuhle věc nechápe. Stačí si na Twitter napsat název pořadu a máme jasno.
Myslela jsem, že větší nechuť k těmto pořadům už nemůžu mít, ale teď jsem si zcela jista, že dobrovolně tu televizi zase dlouho nezapnu.